Til hovedinnhold

HTC blir ikke skremt av Iphone

Apple-sjef Steve Jobs gikk offensivt ut og lovet at den nye Iphone 3G ville koste 199 dollar, en drøy tusenlapp, under lanseringen på mandag. High Tech Computer (HTC), som produserer den snart norgesaktuelle HTC Touch Diamond, sier til Digitimes at prisnivået på Iphone 3G ikke vil ha noen stor betydning for dem.

Grunnen til det er at prisen Steve Jobs gikk ut med er basert på at kjøpere må binde seg til et abonnement i to år, noe som er uaktuelt i mange land, deriblant Norge.

Kraftige subsidier

Direktør i HTC Peter Chou sier til Digitimes at flere HTC mobiler på verdensbasis er priset til under 199 dollar med subsidier fra teleoperatørene, og at det enkelte steder er mulig å tegne abonnementer som gjør at man slipper å betale noe som helst for selve mobilen. I Norge er det relativt vanlig å betale én krone for en mobil med 12-måneders bindingstid.

Overraskende nok ser imidlertid HTC positivt på konkurransen fra Iphone, fordi de har bidratt til å gjøre internett mer tilgjengelig for forbrukerne. HTC-sjefen sier også at de vil samarbeide med store mobilselskaper om subsidiering av kommende HTC-mobiler.

Mer om
annonse