Til hovedinnhold

Nokia hinter om ny Android-telefon

X2 skal være «grønn av sjalusi».

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Kort tid etter at de slapp sin første Android-telefon Nokia X, hinter Nokia om at ny modell, Nokia X2, skal være rett rundt hjørnet. Et grønt bilde med diagonale striper og setningen «grønn av sjalusi», antyder at noe er på gang.

Ifølge GSM Arena skal Nokia X2 lanseres i morgen, tirsdag. Forbedringene fra forgjengeren vil v ære en dedikert hjem-knapp, større skjerm, raskere prosessor og 1GB minne.

Tilbakemeldingen fra brukere av den første Nokia X skal ha vært at mange brukere lot seg forvirre av at telefonen ikke hadde en dedikert hjem-knapp, men at man i stedet måtte trykke og holde inne tilbake-tasten for å komme tilbake til start.

Skal gjenerobre Asia

Det hersket lenge stor forvirring rundt hvorvidt Nokia virkelig ville lansere en Android-telefon, etter flere år med eksklusiv satsing på telefoner med Microsofts Windows Phone. Mange trodde alle Android-planer ble lagt på is da det ble kjent at Microsoft skulle kjøpe selskapet, og ble derfor overrasket da lanseringen ble kjent i februar.

På spørsmål om hvorfor Nokia valgte å lansere en Android-telefon, svarte daværende Nokia-sjef Stephen Elop at Android-telefonene skal ligge lavere i pris enn Windows-telefonene, og at målet er å få millioner av brukere på nett for første gang.

Elop var imidlertid klar på at X-serien er beregnet på de markedene der prisen på en Windows-mobil er uoppnåelig for de aller fleste. Nokia var lenge verdens største mobilprodusent i antall solgte mobiler, mye takket være suksessen billigmodellene deres hadde i fremvoksende økonomier i Asia og Afrika. Det er disse markedene Nokia håper å kapre tilbake med Nokia X og X2.

Les mer: Nokia X er ikke som andre Android-telefoner

Kilde: GSM Arena

annonse