Til hovedinnhold

Nokia holdt på å lansere Android-mobil i 2010

Mandag lanserer de en på Mobile World Congress.

Shutterstock

Nokias danske avdeling var nær ved å lansere en Android-mobil som skulle få navnet Nokia S8 i 2010. Det skriver nettstedet Mobil.nu.

Ifølge Mobil.nu skulle telefonen ha topp spesifikasjoner og være laget i eksklusive materialer. Prosjektet ble skrinlagt kort tid før Nokias den gang nyansatte toppsjef i februar 2011 annonserte at de ville satse alt på Windows Phone.

På mandag kommer Nokia etter alt å dømme til å lansere Nokia X, en rimelig mobiltelefon basert på Android. Telefonen skal etter sigende være en erstatter for Nokias rimelige Asha-serie.

Les mer om Nokia X hos Amobil »

Nokia 8800.

Vurderte Android allerede i 2008

Nokia har ifølge Mobil.nu vurdert Android-mobiler ved flere tilfeller tidligere. Det gikk for eksempel allerede i 2008 rykter om at Nokia vurderte en Android-mobil i toppmodellsegmentet. Utviklingen av Nokias eksklusive 8800-serie ble gjort ved Nokias tidligere kontor i København, og tidligere sjef for avdelingen som utviklet disse telefonene, Lars Gudbrandsson, bekrefter overfor Mobil.nu at de vurderte Android den gangen.

– Android er fleksibelt og man kan legge egne apper, tjenester og skins over Android. Nokia hadde fint kunnet få det til, men ulempen ved å bruke Android ville vært at man ikke kunne bruke alle de tjenester som Nokia hadde, sier Gudbrandsson.

Les også: Windows Phone kan få Android-apper

(Kilde: Mobil.nu)

annonse