Til hovedinnhold

Andre generasjon AMD Threadripper får opptil 32 kjerner

Fortsetter å legge press på Intel.

Årets Computex har allerede hatt et par interessante prosessoravsløringer, og sist ut er AMD, som nå har dratt sløret av neste generasjon Threadripper-prosessorer.

Disse skal baseres på 12 nanometers arktitektur eller «Zen+» – som selskapet allerede bruker for 2. generasjon Ryzen – og by på opptil 32 kjerner og 64 prosesstråder.

Det er en dobling av antall kjerner og tråder fra den nåværende Threadripper-toppmodellen 1950X.

AMDs avsløring kom kun timer etter at konkurrenten Intel gjorde det klart at de hadde en 28-kjerners ekstremprosessor på gang.

Nesten en serverprosessor

Den nye toppmodellen vil etter alt å dømme bygges opp av fire sammenknyttede Ryzen-brikker, hver med åtte prosessorkjerner. Sånn sett vil den være konstruert som selskapets Epyc-prosessorer ment for servere, men med færre minnekanaler og PCIe-baner.

Foruten modellen med 32 kjerner, skal skal det tydeligvis også komme en med 24 kjerner – som igjen vil være en dobling fra det dagens Threadripper 1920X kan skilte med. Trolig vil vi også få flere i samme familie med færre kjerner.

Med tanke på at både AMD og Intel satser tungt på flere kjerner i ekstremklassen kan vi alltids si at det er duket for en liten «kjernekrig». Trolig vil vi se 2. generasjon Threadripper og nye Intel-prosessorer i handelen allerede fra høsten, eller tidlig vinter.

Hva disse kjernemonstrene vil koste vet vi fint lite om, men vi tør vedde på at i hvert fall Threadripperene vil få en pris flere vil kunne strekke seg til.

Fikk du med deg den heftige jubileumsprosessoren?
Core i7-8086K er en hyllest til den moderne PC-enDa får du svaret her >>>

(Kilde: Anandtech)

annonse