Tek.no

Nyhet

Netatmo lanserer alarmsystem til hjemmet – uten abonnementsutgift

Uler i 110 dB og sender deg melding ved innbrudd.

Netatmo
11 Sept 2019 16:00

Her hjemme er nok Netatmo mest kjent for sin smarte værstasjon, men de har noen andre produkter på samvittigheten også – vi har blant annet testet en røykvarsler og et overvåkningskamera.

Men selv om kameraet gjorde en grei jobb med å oppdage ansikter og registrere bevegelser, er det ikke å betrakte som en skikkelig sikkerhetsløsning.

Dette ønsker tydeligvis Netatmo å gjøre noe med, for nå har de dratt duken av flere dingser som kan fungere sammen med kameraet og lage noe som kan ligne et mer fullstendig alarmsystem.

Denne løsningen har de kalt Netatmo Smart Alarm System with Camera, og «grunnpakka» består da av et kamera, en sirene og tre sensorer som kan festes på utsatte dører og/eller vinduer.

Som tillegg til kameraet

«Hjernen» i dette systemet er selve kameraet, som nå heter Smart Indoor Camera – ikke «Welcome» som det gjorde da vi testet det for fire år siden. Vi har fått bekreftet at det er det samme kameraet, men programvaren har naturligvis blitt mer sofistikert, med Apple HomeKit-støtte på plass.

Netatmo

De nye enhetene Smart Indoor Siren og Smart Door and Window Sensors er således å betrakte som tilleggsmoduler til kameraet, ettersom disse ikke kan fungere på egen hånd.

Likevel kan alarmsystemet utvides, slik at en stor kåk kan ha flere sensorer, kameraer og sirener. Hvert kamera kan ha kontroll på opptil tolv dør- eller vindussensorer, men er samtidig begrenset til kun én sirene.

Netatmo

Sirenen kan for øvrig settes opp til å gå på batterier eller kobles til strøm. Den kan alarmere med en lydstyrke på 110 dB, og har i tillegg forhåndsprogrammerte lyder som piping eller hundebjeffing – som kan aktiveres manuelt eller gå i bestemte mønstre for å simulere at folk er hjemme.

Varsler via app

Netatmo

Selve deteksjonen er det naturlig nok kameraet og dør-/vindussensorene som tar seg av. Sistnevnte fanger opp bevegelser eller vibrasjoner og kan varsle om dette.

Kameraet registrerer bevegelser og har dessuten ansiktsgjenkjenning som sørger for å skru av alarmen når familiemedlemmer kommer hjem. Ellers kan det ta opp video som lagres lokalt på et microSD-kort. Disse klippene kan også automatisk overføres til eksterne tjenester.

Skulle kameraet eller sensorene oppdage uregelmessigheter som trigger en alarm, vil du i tillegg bli varslet via mobilappen Netatmo Security som finnes for Android og iOS. Denne appen kan også brukes til å fjernstyre alarmsirenen.

Ingen løpende kostnader

Veiledende pris for «grunnpakka» ligger på 3500 kroner. I tillegg selges produktene separat, og da får vi oppgitt priser på 850 kroner for en sirene, 2000 kroner for kameraet og en tusenlapp for en pakke med tre dør-/vindussensorer.

Netatmo

Det er jo ikke gratis, men så er til gjengjeld hverken maskinvaren eller appen knyttet til noe abonnement. Det skal altså ikke være noen løpende kostnader tilknyttet alarmsystemet.

Sensorene skal ifølge Netatmo allerede være å finne i butikkene, mens sirenen og pakkeløsningen først kommer i salg mot slutten av september måned.

Stemmestyring skal den også ha:
Netatmo har lagt til Google Home-støtte >>>

Les også
Netatmo Smart Røykvarsler: Denne smarte røykvarsleren har det meste vi ønsker, men holdes tilbake av én ting
Les også
Netatmo smart værstasjon og Oregon Scientific WMR86N: Med disse får du full oversikt over været
annonse

Les også