Til hovedinnhold

Netatmo legger til Google Home-støtte

Kameraene får stemmestyring.

Netatmo

Taleassistenter og stemmestyring har vært med oss noen år allerede, men det er først nå som Googles Assistent har lært seg norsk og vi har fått Google Home at fenomenet virkelig har tatt av.

Produsentene av smarte tjenester og dingser ønsker tydeligvis også å være med på moroa, for her er det kunder å kapre og penger å tjene. Blant de som er først ute er Netatmo – muligens mest kjent for sin smarte værstasjon – som nå melder at deres to overvåkningskameraer «Presence» og «Welcome» kan betjenes gjennom Google Home.

Welcome-kameraet har vi for øvrig testet, og en kjekk ting med Netatmo er at de stadig kommer med oppdateringer og forbedringer selv om produktet har noen år på baken. Har du et slikt, skal det oppdateres automatisk til å støtte Google Home i løpet av kort tid.

«OK Google, vis meg...»

Et eksempel som Netatmo trekker fram er muligheten til å se bildestrømmen fra kameraene på TV-en gjennom en Chromecast. Det gjør du da ved å muntlig be Google vise det aktuelle kameraet. For utendørskameraet Presence kan du også kontrollere lyset.

Innendørskameraet «Welcome» er blant de første Netatmo-enhetene vi kan prate til. Bilde: Kristoffer Møllevik

Hvor mye mer avansert det er enn dette vet vi ikke i skrivende stund. Det kunne for eksempel vært fint å be kameraet om å ta opp eller ikke ta opp det som skjer. Men samtidig er det et spørsmål om sikkerhet – vi vil jo ikke at eventuelle kjeltringer skal kunne slå av kameraet med stemmen.

Uansett regner vi egentlig med at det begynner ganske beskjedent og at det legges til mer stemmestyring og -forståelse etter hvert.

Det er i hvert fall åpenbart at Netatmo ikke har planer om å la det bli med kameraene sine.

– Akkurat som internett har revolusjonert telecom-sektoren eller strømmetjenester har forandret musikkbransjen, bidrar taleassistenter til å gjøre smarthustjenester tilgjengelig for alle. Taletjenester sørger for akselerasjon i dette markedet, samtidig som de spiller en viktig rolle med tanke på automatisering av hjemmet. Ved å gjøre våre sikkerhetsløsninger kompatible med Google Assistent, får våre kunder større frihet til å kommunisere sømløst med sine smarthus-produkter, uttaler Fred Potter, administrerende direktør og grunnlegger av Netatmo, i en pressemelding.

Sånn sett er det nok gode muligheter for at de med selskapets værstasjon etter hvert vil kunne spørre om utetemperaturen fra der de ligger under den varme dyna også.

Få med deg vår test av Google Home:
Som science fiction... når det funker >>>

(Kilde: Pressemelding)

annonse