Til hovedinnhold

Apple dropper den ikoniske oppstartslyden i nye MacBook Pro

Men vil den savnes?

Apple/skjermdump livestrøm

De fleste opplysningene om Apples nye MacBook Pro er allerede kunngjort, men nå har det likevel dukket opp en ny detalj om maskinen av det heller estetiske slaget. Det ser nemlig ut til at Apple har valgt å kvitte seg med den velkjente oppstartslyden i den nye modellen.

Det er nettstedet Pingie som oppdaget fraværet av lyden som alle Apple-brukere forbinder med oppstartsprosessen.

Du kan fjerne det fra Macen din i dag også:
GUIDE: Slik får du Macen til å slutte å si «BONG» hver gange den starter opp

Kan visstnok reaktiveres

Oppstartslyden på MacBook-maskinene har i senere år bestått av én relativt dyp tone, men har variert en god del siden de tidligste variantene av Apples PC-er kom på markedet. Lyden er ment å indikere at det ikke er funnet noen umiddelbare maskinvare- eller programfeil under oppstarten.

MacRumors

Det er uvisst i hvilken grad valget om å droppe lyden vil glede eller ergre Mac-fansen, men for de som måtte sette pris på den lille lydsnutten finnes det uansett håp. På forumet til nettstedet MacRumors kommer det nemlig frem at lyden kan reaktiveres om ønskelig.

Dette gjøres med noen relativt enkle kommandoer i terminalen til operativsystemet, som en av brukerne på MacRumors-forumet beskriver. Dermed har man altså valgmuligheten. Om du ikke bruker Mac og lurer på hvilken lyd saken dreier seg om kan du sjekke ut YouTube-klippet under.

En annen ting Apple skal droppe er skjermer: Selskapet har bekreftet at de ikke lenger skal lage dedikerte skjermer »

(Via The Verge)

annonse