Til hovedinnhold

Dette er Apples nye MacBook Pro

Avslørt av Apple selv, to dager før lanseringen.

MacRumors

På torsdag er det ventet at Apple vil vise frem en helt ny MacBook Pro-modell. Nå har imidlertid nettstedet MacRumours oppdaget to bilder av den kommende datamaskinen i den nyeste utgaven av MacOS Sierra.

OLED-skjerm og fingersensor

Funksjonstastene er borte og erstattet av en avlang OLED-skjerm.
MacRumors

De to bildene bekrefter ryktene vi har hørt tidligere: MacBook Pro får en designoverhaling, hvor den største nyheten er at den øverste knapperaden på tastaturet er byttet ut med en avlang OLED-skjerm.

Det ene bildet viser hvordan OLED-skjermen, og det som må være en innebygd fingersensor, bli brukt til betaling med Apple Pay. The Verge spekulerer også i at tastene ser litt flatere ut enn på dagens MacBook Pro, noe som kan tyde på at de bruker tastene fra den syltynne MacBook. En forlengelse av den spekulasjonen kan tyde på at også MacBook Pro vil bli mye tynnere, men at det altså vil gå på bekostning av et skikkelig godt tastatur.

Les testen vår: MacBook er syltynn, men tastaturet kunne vært bedre »

Tynnere skjermramme

Bildene avslører enda en ny detalj: Skjermrammen ser betydelig tynnere ut enn dagens MacBook Pro. Det kan også se ut som at de flytter høyttalerne fra toppen av tastaturet og ut til sidene på 13-tommerutgaven, akkurat slik det er på 15-tommeren i dag.

Andre rykter som har versert, som er umulig å bekrefte fra de to lekkede bildene, er hvorvidt de dropper dagens utvalg av porter. Hvis ryktene har rett vil nye MacBook Pro ha fire USB Type-C-kontakter og en hodetelefonutgang. Det vil altså bety døden for HDMI-, MagSafe-, USB- og SD-kort-utgangene.

Les mer: Her finner du alle de nyeste sakene om MacBook Pro »

Lansering på torsdag

Det er ventet at Apple skal vise frem den nye MacBook Pro-modellen førstkommende torsdag klokka 19:00 norsk tid. Det går også rykter om en ny MacBook Air-modell, samt en oppgradert utgave av iMac.

Vi følger som vanlig med på lanseringen direkte. Følg med!

annonse