Til hovedinnhold

Brukere opplever at nye MacBook Pro gir dårligere batteritid enn annonsert

For mange Apple-kunder er ikke batteritiden i nærheten av 10 timer.

Niklas Plikk, Tek.no

I likhet med Samsung har også Apple hatt en del tekniske problemer med enhetene sine i det siste, dog av noe mindre alvorlig art. Nå ser det ut til at heller ikke Apples nye MacBook-modeller er helt uten problemer, melder blant andre MacRumors.

I diverse fora hos blant annet Reddit, Apple og MacRumors selv klager en del brukere på at batteriet på de nye MacBook-maskinene leverer langt kortere batteritid enn det maskinene er oppgitt til.

Melder om 3-4 timer

I stedet for de 10 timene som er oppgitt av Apple selv, opplever mange brukere at maskinene ikke varer lengre enn rundt halvparten av dette med normal belastning. Noen melder om batteritid på kun mellom tre og fire timer.

Nye MacBook Pro 13.
Niklas Plikk, Tek.no

Problemet skal gjelde både 15- og 13-tommeren med Touch Bar. En del klager også over at gjenværende batteritid på mystisk vis plutselig faller over ganske kort tid selv med moderat bruk.

Tester indikerer rundt 10 timer

Det er uvisst akkurat hvor utbredt problemet er, og batteritid varierer som kjent svært mye basert på hvordan man bruker maskinen. De fleste teknologinettstedet havnet på litt under 10 timer i sine tester, og i vår test av 13-tommeren havnet vi på 9,5 timer, altså ikke langt unna det Apple annonserer med.

Likevel melder blant andre The Next Web at Apple angivelig er i ferd med å undersøke saken, så dersom den amputerte batteritiden har sammenheng med et maskinvare- eller programvarerelatert problem, får vi kanskje en uttalelse ganske snart.

Apples kalendertjeneste har også problemer: Brukere opplever invasjon av «søppel-invitasjoner» i Apples iCloud-kalender »

annonse