Til hovedinnhold

Er dette fremtidens dataskjerm?

Du manipulerer 3D-objekter bak et gjennomsiktig display.

I fremtiden vil vi kanskje jobbe med digitale 3D-objekter i tilsynelatende løse lufta. Alt du trenger er denne gjennomsiktige skjermen fra Microsoft, som lar deg styre med operativsystemer og filbehandling på en ny måte.

Skjermen er en prototype utviklet med en transparent OLED-skjerm fra Samsung, og lar brukeren se sine egne hender mens han manipulerer 3D-objekter "bak" displayet.

Nytt og gammelt

Systemet tar også i bruk tastatur og styreplate, men nyheten ligger i å løfte hendene fra disse mer tradisjonelle virkemidlene og bruke dem til å velge filer, flytte dem rundt og så videre.

Filbehandling er ikke det eneste du kan gjøre med denne teknologien. Du kan i tillegg manipulere 3D-objekter – og dette bør ikke bare appellere til spillere, men også til arkitekter, oppfinnere og ingeniører som jobber med 3D-modeller.

Hodesporing

Du kan flytte på deg underveis for å få litt variasjon i arbeidsstillingen, ettersom systemet tar i bruk hodesporingsteknologi. Hvis du tar et steg til siden vil dermed vinkelen på 3D-objektet bli endret i henhold til dette.

– Dette prosjektet fremmer forskning innen nåværende skjermteknologier som satser på å tilby mer samhandling med hverdagslig skrivebords-PC-er i fremtiden, sier Cati Boulanger, en av forskerne fra Microsoft.

Se en video av systemet i praksis på YouTube:

(Kilder: Cargo Collective, Wired)

annonse