Tek.no

Nyhet

Mer ekstrautstyr til 1-serien

Gladnyhet for kikkertentusiastene.

Montasje: Nikon, Istockphoto
24 Nov 2012 16:00

Nikon har lansert nytt tilleggsutstyr til sin speilløse systemkamera serie Nikon 1. De nye produktene er myntet på kikkertentusiastene som bruker Nikons teleskoptutstyr for blant annet fugletitting.

Les også: TEST: Nikon 1 V1

De nye produktene med navnet DSA-N1 digiscoping adapter og DSB-N1 digiscoping bracket gjør det mulig å koble modellene i Nikons 1-serie til feltteleskopene fra Nikon. På engelsk blir dette kalt digiscoping, og er en praktisk måte å utnytte teleskoper til fotografering.

DSA-N1 adapteren er i utgangspunktet en gummitrakt med metallfatning på den ene siden. Man kobler trakten til kikkerten, og fester kameraet på metallfatningen. På den måten fungerer teleskopet mer eller mindre som et vanlig objektiv. For å få kameraet til å eksponere riktig må man enten fotografere i manuell- eller blenderprioritert fotoprogram.

Den nye braketten og den nye adapteren gjør at man kan koble til Nikons speilløse modeller.

DSB-N1 er en brakett som kan brukes om man heller vil fotografere gjennom teleskopets okular med et vanlig objektiv, som man kan se på bildet over. Braketten er i tillegg utstyrt med en fjernutløser som kan brukes for å unngå vibrasjoner under fotografering.

Et løsning hvor man benytter et teleskop som objektiv vil ikke gi like god optisk kvalitet som om man bruker et skikkelig teleobjektiv, men eier man slike teleskoper fra før av kan dette tilleggsutstyret være en god investering om man også er fotointeressert.

DSB-N1 brakett har en veiledende pris på 219,99 britiske pund, eller omtrent 2000 norske kroner. DSA-N1 adapteren er noe rimeligere, og koster 169,99 britiske pund, eller omtrent 1500 norske kroner. I tillegg kommer norske skatter og avgifter. Begge produktene vil være tilgjengelig for salg i desember.

Les også: Nikon med nytt kamera i 1-serien

Les også: Lanserer nytt kamerasystem

Kilde: www.photographyblog.com

Les også
Slipper robust systemkamera
Les også
Hva med et nytt objektiv til jul?
Les også
Nikon med nytt speilløst kamera
Les også
Nikon 1 V1: Nikon tenker nytt med V1
Les også
Lanserer nytt speilløst kamerasystem
annonse

Les også