Tek.no

Nyhet

Nikon med nytt kamera i 1-serien

Hils på Nikon 1 J2.

Digicame-info.com, Nikonrumors.com, Istockphoto
9 Aug 2012 12:00

De siste dagene har det florert av rykter på diverse fotonettsteder om at Nikon ville lansere e ny modell i dere 1-serie i løpet av neste uke. De fleste ryktene har stemt ganske bra, men de har bommet på datoen. Selv om kameraet var ventet til uka har Nikon lanserte sin nye Nikon 1 J2 allerede i dag.

I utgangspunktet er det ikke snakk om den helt store oppgraderingen, og ser man på bildene kan det se ut som om Nikon 1 j2 er nærmest identisk med sin aldrende forgjenger. kameraet fremstår mer som en oppdatert versjon av Nikon 1 J2, med blant annet en ny og forbedret LCD-skjerm. Skjermen på 1 j1 hadde en oppløsning på 460 000 bildepunkter, mens den nye skjermen har fått en oppløsning på 921 000 bildepunkter, som er mer standard på 7,6 cm (3 tommer) store LCD-skjermer i dag.

I tillegg til forbedret skjerm skal kameraet også ha fått arvet en del funksjoner fra kompaktkameraer i Coolpix-serien, som har blitt lagt under et ekstra punkt på programhjulet på baksiden. I dette programmet, som har fått navnet Creative Mode, vil man nå ha raskere tilgang til de manuelle fotoprogrammene P,A,S,M. I tillegg er kameraet tilgjengelig i en ny farge, nemlig oransje. Den kanskje største oppdatering er imidlertid prisen. Kameraet har blitt en del rimeligere, og veiledende pris i forhold til 1 j1 da det var nytt, er senket med 100 dollar, eller omtrent 600 norske kroner.

Nikon har også lansert et nytt kitobjektiv med brennvidde 11-27.5mm-f3.5-5.6

Les også: Lanserer nytt speilløst kamerasystem

I tillegg til det nye kamerahuset har Nikon sluppet et nytt kit-objektiv til 1-serien. Dette objektivet har den litt spesielle brennvidden 11-27,5 mm. Bildebrikken til 1-serien er av typen CX-format, som måler 13,2 x 8,8 mm. Dette gir en cropfaktor på 2,7 slik at det nye kitobjektivet vil ha en brennvidde tilsvarende 29,7-74,2 mm omregnet til 35 mm format.

Blenderen er identisk med den man finner på det gamle kitobjektivet, og strekke seg fra største blender f/3.5 på vidvinkel til f/5.6 på full tele. Selv om det nye kitobjektivet har fått litt dårligere vidvinkel og tele enn forgjengeren, ser det litt mindre ut. Det kan være at Nikon heller vil tilby et litt dårligere objektiv rent spesifikasjonsmessig mot litt mindre vekt og størrelse.

Les også: FØRSTEINNTRYKK: Canon EOS-M

Nikon 1 J2 med leveres i en rekke ulike farger, og utvalgte modeller har børstet metall og effektlakk. Kameraet er tilgjengelig i svart, hvitt, sølv, rødt, rosa og oransje. Nikon 1 J2 med 1 NIKKOR 11-27.5mm har en veiledende pris på 4.290 norske kroner, og det nye kameraet og objektivet er tilgjengelig i butikk fra 6. september 2012. Nikon har i tillegg lansert et undervannshus til Nikon 1 j1 og 1 j2, med produktnavnet WP-N1. Dette undervannshuset er kompatibelt med det gamle kitobjektivet, med brennvidden 10-30mm f/3.5-5.6. Undervannshuset er vanntett ned til 40 meter, og har en veiledende pris på 5790 norske kroner.

Les også: TEST: Nikon 1v1

Kilder:
www.dpreview.com

Pressemelding fra Nikon

Les også
– Samme bildekvalitet som Canon EOS 650D
Les også
Canon lanserer EOS-M
annonse

Les også