Nyhet

Opera Mini 5 kommer til Android

Amobil/Barcelona: Opera avslørte i dag overfor Amobil at de jobber med ny versjon av Opera Mini for Android-telefoner. Per i dag er det bare versjon 4.2 som er tilgjengelig; en versjon som har et eldre grensesnitt og som blant annet ikke støtter surfing i flere faner.

- Ja, vi jobber med å implementere Opera Mini 5 til Android-telefoner. Hvor langt vi har kommet kan jeg ikke kommentere, sier Dag Olav Norem, produktsjef for mobil i Opera, til Amobil.

Opera har en visjon om å gjøre grensesnittet og brukeropplevelsen likt på tvers av plattformene, så alt tyder på at Android-versjonen vil bli mer eller mindre prikk lik som i andre trykkskjermmobiler.

Hva med Opera Mobile?

Opera Mobile er en mer avansert nettleser som er tilgjengelig for mobiler med Windows Mobile og S60. Denne ser det imidlertid ikke ut til at vi får på Android-telefoner med det første.

- I Android forbeholdes retten til å endre på utviklingsverktøyet (API) uten at det nødvendigvis blir bakoverkompatibelt. Dermed kan en oppdatering av Android ha en API som ødelegger, sier Norem.

Opera har nylig lansert Opera Mini 5 for Iphone. Her finner du en sniktitt på den nye Iphone-nettleseren.

Alle sakene fra Mobile World Congress finner du her »

Les også
Opera Mini 5 sendt til App Store
Les også
Opera Mini 5 beta til Iphone
Les også
Opera Mini gjør rent bord
Les også
Viser frem Opera Mini til Iphone
Les også
Opera Mobile 10 Beta klar for Windows Mobile
annonse