Til hovedinnhold

Nå kommer norske YouTube

Etter årelang utsettelse er Google-giganten snart på plass i Norge.

YouTube

Den enormt populære videotjenesten YouTube kommer snart i norsk utgave. Det kommer fram fra invitasjoner til et lukket arrangement på Sentrum Scene i Oslo, som Google skal avholde 6. februar, melder Teknisk Ukeblad.

Dette betyr at YouTube endelig vil få en norsk portal, med fokus på norsk innhold og annonser skreddersydde for norske forhold. Google Norge-sjef Jan Grønbech ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt, og det er fremdeles ikke kjent hvilke innholdsleverandører som har blitt med i alliansen, melder ukebladet.

Trøblete vei

YouTube er verdens største nettsted for opplasting, visning og deling av videoklipp. Videotjenesten ble startet av tre tidligere PayPal-ansatte i februar 2005, og i oktober 2006 ble nettstedet kjøpt opp av Google.

YouTube.no ble allerede registrert i 2006, og i 2010 ble det kjent at Google skulle komme med en norsk utgave. Den gangen ble Google hindret av forhandlinger med rettighetsorganisasjonen Tono.

Ifølge Grønbech skyldtes forsinkelsen først og fremst internasjonale rettighetsklareringer.

Hva kan vi forvente?

Nå kommer altså YouTube.no om noen få uker. Til bransjemagasinet Kampanje har Jan Grønbech tidligere fortalt hva vi kan vente oss på en norsk versjon av YouTube:

– Vi er selvfølgelig interessert i alt fra medieselskaper til andre type aktører som tippeligaklubber og andre som har interessant innhold. Der merker vi en enorm interesse. Det er primært på den typen partnerinnhold at vi vil ha reklame. Sånn sett vil vi jo ha mer reklame å selge jo mer profesjonelt innhold vi har, sa Grønbech.

– For det andre vil det være en forside som i stor grad bare har norsk innhold og reklame, gjerne fra våre partnere. Der vil det være innhold vi mener er av interesse for norske brukere. Det vil det kjapt vise seg om det er. Lokalt innhold vil løftes frem i langt større grad enn i dag.

(Kilde: Teknisk Ukeblad)

annonse