Til hovedinnhold

Dette kameraet kan følge enkeltobjekter på egen hånd under alle slags omstendigheter

Panasonics nye kamera skal være verdens første i sitt slag.

Panasonic/YouTube

På den pågående Ceatec-messen i Japan har Panasonic nå avduket et nytt kamerakonsept som selskapet påstår er det første i sitt slag i verden. Kameraet demonstreres i en nylig opplastet YouTube-video og byr definitivt på en del interessante egenskaper.

Den nye prototypen byr på stabilisering langs tre akser som kan aktiveres ved å trykke på en knapp, slik at bildet blir stående helt i ro selv når kameraet utsettes for voldsomme vibrasjoner og risting.

Følger objekter i rask bevegelse

Det unike er imidlertid at kameraet i tillegg til dette også er i stand til å følge individuelle objekter som er i rask bevegelse, og konstant holde disse i fokus mens kameraet rister og vibrerer.

Kameraet kan spore enkeltobjekter som er i rask bevegelse, og holde dem o konstant fokus selv ved kraftig risting.
Panasonic/YouTube

I demonstrasjonsvideoen ser man hvordan kameraet kan bruke farge til å identifisere bestemte objekter blant flere andre bevegelige objekter, og spore disse helt automatisk ved hjelp av en elektrisk motor.

Det neste dronekameraet?

Det foreligger ennå ikke så mange tekniske spesifikasjoner om den nye prototypen, men ifølge Panasonic er dette det første kameraet som kombinerer stabilisering med avansert sporingsteknologi på denne måten.

Kameraet opererer også med en bred synsvinkel. Panasonic ser for seg en rekke ulike bruksområder, ikke minst kameradroner, som kanskje er den mest nærliggende anvendelsen i første omgang. Ennå er det altså kun en prototype, og det er uvisst når forbrukere vil få glede av konseptet.

Demonstrasjonsvideoen av det spesielle kameraet kan du se under.

DJI lanserte nylig en ny og annerledes drone: Mavic er kompakt og sammenleggbar »

annonse