Tek.no

Nyhet

Denne dronen kan du bygge og programmere selv

Billig Kickstarter-prosjekt tar sikte på å gjøre dronebygging moro.

Kickstarter
Eigil Knudsen
20 Okt 2016 19:20

Droner forbindes for det meste med kameradroner, men det finnes også den varianten av som man bare kan ha det moro med. Nå har det dukket opp en ny drone på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter som du både kan sette sammen og programmere på egen hånd.

Dronen heter Airblock og er altså er modulært konsept. Du trenger imidlertid ikke å skru og mekke, da dronen består av relativt enkle moduler som settes sammen ved hjelp av magnetiske fester.

Fleksibelt

Ved å satte sammen modulene på ulike måter kan du lage både tradisjonelle droner, innretninger som beveger seg langs bakken og diverse andre kreasjoner. Man kan for den saks skyld også kombinere modulene med andre typer materialer og objekter.

Dronen består av moduler som er enkle å sette sammen.
Kickstarter

Selve byggematerialet er et mykt skummateriale som holder lav vekt, men som samtidig skal være holdbart. Det andre spesielle aspektet ved dronen er at den er fullt ut programmérbar, ved hjelp av en medfølgende applikasjon som heter Makerblock.

Enkel programmering

Appen lar deg programmere dronen til å utføre forskjellige manøvre simpelthen ved å dra og slippe «blokker» med kode for å sette sammen kommandoer. Programmeringskunnskaper skal altså ikke være et krav. Deretter kan du bruke berøringsskjermen på mobilen eller nettbrettet til å styre dronen.

Airblock ble svært populære på Kickstarter og nådde finansieringsmålet på 100 000 dollar i løpet av bare 24 timer. Nå ligger summen på 139 000 dollar med 55 dager igjen. For å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 99 dollar, og utsendelsestidspunktet er satt til februar neste år. Les mer på Kickstarter, og se video under.

Her er et annet suksessrikt Kickstarter-produkt: Denne lar deg kaste GoPro-kamerat til himmels »

Les også
Sverige totalforbyr fotografering med droner
Les også
«UFO-dronen» kan lyse opp natten
Les også
Så fort du slipper taket, svever dronen i luften automatisk
Les også
Dette skal være verdens raskeste kameradrone for forbrukere
annonse

Les også