Til hovedinnhold

Tesla-grunnleggerens supertog kan bli «gratis» å bruke.

Skal muligens bruke samme modell som «free to play»-spill.

HTT

Tesla-grunnleggeren Elon Musk er en mann med store ambisjoner. Blant disse er en ny «supertog»-teknologi kalt «Hyperloop», som først ble presentert for flere år siden, og som det snart skal bygges en prototype av. Mange fryktet nok at det høyteknologiske toget ville koste flesk å bruke, men nå ser det ut til at dette slettes ikke blir tilfelle.

Dette kom frem i et intervju som den amerikanske nyhetskanalen CNBC hadde med Hyperloop-sjefen Dirk Ahlborn nylig. I intervjuet forklarte Ahlborn at selskapet vurderer en modell som kan gi riktig så billige, og til og med gratis, togturer.

Kan bruke modell fra spillbransjen

Dette kan ifølge sjefen oppnås ved å følge samme modell som spillbransjen praktiserer når det gjelder såkalte «free to play»-spill.

Hyperloop skal frakte mennesker i kapsler med en fart på over 1200 kilometer i timen, og skal testes allerede neste år. Foto: HTT

– Vi har tenkt en del på dataspill. Disse kan være gratis å bruke, men tjener likevel massevis av penger gjennom salg inni spillene, sa Ahlborn i intervjuet. Han referer med andre til fenomenet hvor spill i utgangspunktet er gratis å spille, men hvor man har muligheten til å kjøpe diverse elementer i selve spillet for å gjøre opplevelsen bedre.

Akkurat hvordan denne modellen skal implementeres i Hyperloop-konseptet gikk han dessverre ikke nærmere inn på, men han supplerte med å si at de evaluerer den tradisjonelle billettmodellen for å se om den nødvendigvis er den beste måten å tjene penger på med det kommende supertoget.

Modellen de ender opp med kan ifølge Ahlborn for eksempel føre til at det blir gratis å bruke toget i perioden hvor pågangen er lav, og veldig billig i de mest travle periodene.

1200 kilometer i timen

Elon Musk unnfanget først Hyperloop-idéen i 2013. Konseptet innebærer å bruke stålrør som står på påler over bakken til å sende kapsler gjennom i en fart på opptil 1200 kilometer i timen.

Kapslene rommer inntil 28 mennesker og skyves fremover med luftkompressorer som skal suge inn luft fra fremsiden, og bruke dette lufttrykket til å skape en luftpute rundt kapselen i røret som den glir på med minimalt av friksjon. Energien til fremdriften skal leveres av solcellepaneler.

I februar i år kunngjorde Hyperloop Transportation Technologies (HTT), som står bak utviklingen av teknologien, at de har sikret seg et landområde hvor supertoget skal testes allerede neste år. Området ligger i den amerikanske delstaten California og skal kunne romme en Hyperloop-strekning på cirka 8 kilometer. Planen er å starte testingen allerede neste år.

I mellomtiden lanserer Musks selskap Tesla nye produkter: Nå har Tesla omsider avduket sitt nye «husbatteri» »

(Via Engadget)

annonse