Til hovedinnhold

Xiaomis nye toppmodell har ultrasonisk fingeravtrykkleser under glassdekselet

Nye Mi5s har også den nye Snapdragon-toppmodellen under panseret.

Xiaomi

I februar i år lanserte den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi sitt nye flaggskip Mi 5, som bød på imponerende spesifikasjoner til en overraskende lav pris. Nå har Xiaomi lansert en oppgradert utgave av telefonen i form av de nye modellene Mi 5s og Mi5s Plus.

Begge de nye modellene, som har skjermstørrelser på 5,2 og 5,7 tommer, kan skryte på seg temmelig upåklagelige spesifikasjoner, og har som før også en ganske lekker innpakning.

Snapdragon 821

Først og fremst er det verdt å merke seg at de nye Mi 5s-modellene skilter med Qualcomms ennå relativt nye Snapdragon 821-prosessor, som først kom på markedet i juli i år.

Snapdragon 821 er en oppgradert utgave av den kjente 820-brikken og byr blant annet på høyere klokkefrekvens enn forgjengeren. Qualcomm har tidligere sagt at den samlede ytelsen til 821 er cirka 10 prosent høyere enn på 820, noe selskapet bedyrer vil gi merkbart bedre ytelse i applikasjoner.

Snapdragon 821 skal også levere bedre energieffektivitet. Når det gjelder Mi 5s er den største nyheten ellers at mobilen får en ultrasonisk fingeravtrykkleser som er plassert under glassdekselet på fronten. Dette er en ganske ny løsning som altså innebærer å bruke ultralydbølger til å lese av detaljene på fingertuppene i tre dimensjoner.

Xiaomi Mi 5s Plus.
Xiaomi

Definitivt rimelige

Løsningen gjør det mulig å bygge inn fingeravtrykksensorene på en mer sømløs og estetisk elegant måte, samt at disse sensorene også skal takle skitne fingertupper bedre.

Av andre tekniske spesifikasjoner har Hi 5 kameraer på henholdsvis 12 og 4 megapiksler, opptil 4 GB minne og opptil 128 GB lagringsplass. Skjermoppløsningen er på 1920 x 1080 piksler, og batteristørrelsen ligger på 3200 mAh.

Plus-versjonen kan skilte med et større batteri på 3800 mAh, opptil hele 6 GB minne og 128 GB lagringsplass. Begge modellene har snasen metallinnpakning. 4GB/128 GB-utgaven av Mi 5 har en kinesisk pris på 2300 yuan, som tilsvarer 2800 kroner, mens den heftigste Plus-versjonen koster 2600 yuan, cirka 3100 kroner. Telefonene er altså billige med tanke på spesifikasjonene, men norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Xiaomi lanserte en annen heftig mobil nylig: Redmi Note 4 har 10-kjerners prosessor og saftig batteri »

(Via Engadget)

annonse