Til hovedinnhold

Denne luksusmobilen har trolig verdens største mobilbatteri

Kineserne lanserer eksklusiv mobilmodell for de ekstra kravstore.

Gionee

Såkalte luksusmobiler har ofte den egenskapen at de kun er prydet med en ekstra kostbar innpakning, slik som mange av modellene fra den britiske mobilprodusenten Vertu, men nå har det dukket opp en luksusmodell som i alle fall byr på én ekstraordinær maskinvare-egenskap.

Den kinesiske mobilprodusenten Ginoee har nemlig sluppet en eksklusiv mobiltelefon som har et batteri på heftige 7000 mAh. Modellen heter M2017.

32 timer med tale

Ifølge selskapet selv skal dette holde til rundt 32 timers tale, 26 timer med uavbrutt videoavspilling og opptil flere dager med vanlig, moderat bruk.

Gionee

Til sammenligning har «vanlige» mobiler som ligger i det øvre batterisjiktet som regel en kapasitet på rundt 5000 mAh, for eksempel Xiaomi-modellen Mi Max. M2017 har for øvrig også kun litt mindre batteri enn 9,7-tommersutgaven av Apples muskuløse nettbrett iPad Pro, som har 7300 mAh.

Den kinesiske mobilen har også høyst brukbare spesifikasjoner på andre områder, og kan skilte med en oppløsning på 2560 x 1440 piksler, solide 6 GB minne og 128 GB lagringsplass. Skjermen er av typen AMOLED og er på 5,7 tommer.

Ikke imponerende prosessor

Frontkameraet er på hele 8 megapiksler, og på baksiden befinner det seg to kameraer på henholdsvis 12 og 13 megapiksler. Det som imidlertid er noe overraskende er prosessorbrikken, som er den relativt nye Snapdragon 653. Denne har åtte kjerner og en klokkefrekvens på 1,9 GHz, og er altså ikke på nivå med toppbrikkene. Den er ennå kun å finne på noen få mobilmodeller.

M2017 skal i første omgang kun lanseres i Kina, og det er uvisst om den noen gang vil bli sluppet andre steder. Den kinesiske prisen ligger på 7000 yuan for 128 GB-versjonen, som tilsvarer cirka 8700 kroner, som altså gjør den ganske dyr etter kinesiske målestokk.

Nå har det kommet enda flere rykter om Galaxy S8: Telefonen kan få skikkelig stor skjerm »

(Via Engadget)

annonse