Til hovedinnhold

Facebooks Snapchat-konkurrent er offisiell

Men teknopressen klør seg i hodet.

Finn Jarle Kvalheim

I forrige uke dukket det opp en ny Facebook-app i Apples App Store. Det viste seg at Slingshot hadde dukket opp noen dager før planlagt, og appen ble trukket tilbake. Nå er den lagt ut igjen, og denne gang både for Android og iOS.

Appen har mye til felles med Snapchat, i så måte at den tillater brukeren å sette begrensninger på innholdet som sendes. Dette kan være for eksempel at du setter en tidsgrense for hvor lenge meldingen skal vises. Facebooks utgave har også noen unike egenskaper, som at mottakeren ikke får se bildet før han eller hun har sendt deg et svar.

Noen timer etter at appen ble offisiell, er mottakelsen blandet. Gizmodos anmeldere har lite godt å si om appen, og henger seg spesielt opp i behovet for å sende et svar for å få se meldinger som akkurat har kommet. Man er hele tiden ett steg bak, og er nødt til å sende nye beskjeder for å få vite om det var noe interessant i den siste som kom inn.

Å ha mange låste, og uleste, meldinger på tjenesten ser ut til å være umulig å unngå. Selv i Facebooks egne skjermdumper skal du sende ganske mange utgående meldinger for å få sett alt som ligger i innboksen.Foto: Facebook/App Store

Sanker data fra telefonen

Videre liker de dårlig at appen sanker data fra telefonen den ligger på. Den ønsker nemlig å synkronisere med hele kontaktlisten på telefonen, og ikke bare vennelisten du allerede har på tjenesten. For å nekte den tilgang må man inn i menyene.

Rotete grensesnitt og problemer med å legge til kontakter på en mer personlig måte enn hele vennelisten samtidig, er andre ulemper nettstedet trekker frem. De konkluderer med at den er mindre nyttig og mer forrvirrende enn Snapchat.

Lavere forventninger til mottakeren

Nettstedet The Verge trekker frem mange av de samme tingene. De påpeker også at appen har en funksjon som lar deg sende meldingen til alle i kontaktlisten din, og at dette betyr fulle innbokser for brukerne. I Facebooks testing i større grupper skal appen ha gitt dusinvis av meldinger i timen.

Men, nettopp siden man får så mange meldinger, og de må svares på for å vises, mener nettstedets skribent at det føles litt mindre presserende å svare på alle. Man har rett og slett ikke anledning, og derfor forventes det heller ikke.

The Verge beskriver appen mer som en nyhetsfeed enn som en meldingstjeneste, og skryter av hvor polert appen er. Likevel trekker også de frem at den er forvirrende å bruke, og at mange nok vil gi opp tjenesten nettopp fordi den krever så mye av brukeren.

Jada, så neida. Appen er der, men den presenterer seg som inkompatibel med absolutt alt utstyr. Hvorfor Facebook har valgt å gjøre det på denne måten, i stedet for en enkel og lettfattelig regionsperre vet vi ikke.

Les også: Snapchat har fått tidenes oppgradering

Foreløpig ikke tilgjengelig i Norge

I skrivende stund er ikke Slingshot tilgjengelig for nedlasting her på berget. Apples App Store forklarer at den kun er tilgjengelig i den amerikanske delen av butikken. Den er tilsynelatende tilgjengelig i Googles Play-butikk, men der er meldingen at den ikke er kompatibel med noen av undertegnedes enheter. Ettersom vi tester mange telefoner hvert år, er listen over telefoner Slingshot ikke passer sammen med svært lang. Vi mistenker at dette er en kunstig begrensning.

For en stund siden la Facebook inn en Snapchat-liknende funksjon også i den vanlige Facebook-appen for iOS. Dermed kan du dele bilder til et begrenset utvalg av vennelisten din. Les mer om funksjonen her.

Foreløpig ser det ut til å være et godt spørsmål om Slingshot er verdt å vente på. Hva tror du? Syng ut i forumtråden under.

(Kilder: androidauthority.com, gizmodo.com, theverge.com)

annonse