Til hovedinnhold

Slik er Facebooks Snapchat-konkurrent

«Slingshot» tvinger deg til å sende svar før du kan se bildet.

I går dukket det opp en splitter ny applikasjon på App Store, kalt Slingshot. Det viste seg at dette var en lynmeldingsapp fra ingen ringere enn Facebook, som skal la deg sende bilder, videoer, tekst og tegninger til vennene.

Appen fikk imidlertid bare leve i et par timer, før Facebook trakk den fra App Store.

Kommer snart tilbake

Facebook har bekreftet at Slingshot vil komme tilbake på App Store om kort tid til nettstedet The Verge:

— Tidligere i dag slapp vi ved et uhell en versjon av Slingshot, som er en ny app vi jobber med. Med Slingshot vil du kunne dele hverdagslige øyeblikk med haugevis av mennesker på en gang. Appen er ferdig snart, og vi gleder oss til å la dere prøve den, skal en Facebook-representant ha uttalt.

Ikke helt som Snapchat, bare nesten

Akkurat som Snapchat blir meldingene du sender slettet etter de har blitt sett og lest. Likevel er det ikke snakk om noen blåkopi. Den største forskjellen mellom appene er at du må «låse opp» meldingene du får fra venner før du kan se og lese dem. Dette gjør du ved å sende en melding tilbake.

Ifølge The Verge, som rakk å teste appen før den ble trukket fra App Store, vil lås-funksjonen føre til at brukere konstant vil være nødt til å holde hverandre oppdaterte på hva de gjør og hva de ser på.

Appen har også en egen «reaksjons»-knapp du kan trykke på mens du ser på en melding, som lar deg sende et lite bilde eller videosnutt tilbake til avsenderen, hvor du reagerer på meldingen.

Slingshot dukker trolig opp på App Store igjen om kort tid. Så gjenstår det bare å se om de klarer å konkurrere med kongen av selvødeleggende meldinger, Snapchat, som tidligere takket nei til Facebooks oppkjøpstilbud på 18,5 milliarder kroner.

Har du oppgradert Snapchat?
Den nyeste versjonen av Snapchat er griselekker »

(Kilde: The Verge)

Mer om
annonse