Lanserer robust telefon med sveiv
Det norske selskapet Simonsen hadde på midten av nittitallet mobiltelefoner for NMT450-nettet. Siden den gang har markedet endret seg mye, og etter å ha blitt oppkjøpt forsvant Simonsen av radaren mot slutten av nittitallet.
Nå er selskapet startet opp igjen og nye enheter lansert. Det dreier seg om en robust telefon, som ser ut til å være i forholdsvis nær familie med Sonims modeller, og en enklere modell som ikke er ulik seniormodellene fra Doro.
Simonsen Freeway F-510
Freeway er en robust telefon, og den ser ut til å ha en del til felles med den robuste XP3 fra Sonim. Som for konkurrenten, kommer Simonsen F-510 i eske noe utenom det vanlige. Den ser litt ut som en verktøykasse.
Telefonen er tilgjengelig i helt sort eller en kombinasjon av sort og gult. I tillegg til gummierte kanter er tastaturet også tilsynelatende av gummi. Den skal tåle fall fra to meter, og den er også støv- og vannsikker. For dette har den IP67- og MIL810F-sertifisering å vise til.
To SIM-kort og sveiv
Til forskjell fra Sonims alternativ skal F-510 støtte to samtidige SIM-kort, og her kommer det også med noe så spesielt som en manuell lader i tillegg til lader for vanlig strømnett. Denne beskrives ikke ytterligere i pressemeldingen, men vi regner med det dreier seg om en slags sveiveløsning.
Om man trenger manuell lader har man sannsynligvis vært ute en stund, siden batteriet på 1800 mAh skal kunne gi ti timer taletid og 12,5 døgn hviletid. Dette er likevel ikke mye sammenliknet med Samsungs siste robuste telefon som stiller med hele to måneder hviletid.
Trykkskjerm
Litt spesielt er det også at Freeway F-510 har trykkskjerm. Det dreier seg om en trykkfølsom, eller resistiv, skjerm og det kommer med penn for enkel betjening.
Over til de litt mer ordinære spesifikasjonene. Her finner støtte for minnekort og et Micro-SD-kort på 2 GB følger med i pakken. Et kamera på 2 megapiksler har fått plass, og telefonen har også innebygget GPS.
Aktiv støyreduksjon har blitt et viktig salgsargument i det siste, og det finner vi også her. Til tross for at det dreier seg om en enkel telefon blir ikke dette noen spesielt billig sak. Veiledende pris oppgis til omlag 4000 kroner, og da legger den seg prismessig noe over de konkurrerende modellene fra Sonim.
Freeway F-510 kjører ikke et smarttelefonsystem. Dermed er F-510 en såkalt "feature phone", og kan ikke skilte med noen store utbyggingsmuligheter fouruten å ha støtte for Java 2.0.
Simonsen Big Button BB-200
Doro har i dag kuppet store deler av markedet for enkle telefoner for eldre og svaksynte. Simonsen BB-200 skal konkurrere med disse, og kommer med ekstra store taster og den skal også være mulig å bruke sammen med høreapparat. Store tall og bokstaver skal man også få på skjermen, som ser ut til å være en sort/hvitt-variant.
På designfronten er den bygget for det meste i plast, men den har en blank ramme rundt selve telefonen. Om dette er metall eller lakkert plast vet vi ikke foreløpig. Plass for notering av en kort telefonliste fins på batteridekselet, og på baksiden finnes også en nødknapp som ringer opp forvalgt nummer.
Ifølge pressemeldingen ser Simonsen for seg at denne vil ta over for trådløse telefoner i mange hjem, og de har også utstyrt telefonen med en bordlader, slik at den skal kunne stå fremme mens den lader.
Forøvrig dreier det seg om en enkelt spesifisert telefon. Her fins det støtte for tekstmeldinger og den har innebygget lommelykt. På denne forventes en prislapp på 1250 kroner, ifølge pressemeldingen.
- Stolt nisjeleverandør
Merkenavnet Simonsen eies i dag av Teled. Selskapet ble kjøpt ut av konkursboet til MTU, som kjøpte merkenavnet for flere år siden. I 2008 ble merket relansert med en bordtelefon for GSM-nettet.
- Vi ønsker ikke å konkurrere med Iphone og Samsung. Vi er et lite selskap som har tro på det vi driver med. Vi er en nisjeleverandør og det er vi stolte av, forteller administrerende direktør Roger Bakke i Teled.
- Det er de samme folkene som har jobbet med Simonsen siden MTU tok over merket, forteller Bakke videre. - Vi er et norsk selskap som er ute med snekkerne. Vi har snakket med dem og tatt i mot innspill. Deretter gjør vi de tingene de etterspør. Det klare kravet er at telefonene skal tåle mye og være driftssikre, slår han fast.
Vi får også vite at selskapet har tenkt å videreutvikle satsingen sin innenfor de tre nisjene de jobber med. Likevel vil ikke Bakke fortelle noe om konkrete enheter ennå.
Begge de nye telefonene vil være tilgjengelig i Norge i desember.