Tek.no

Nyhet

Ny hardhaus fra Sonim

7 Okt 2010 17:03
Som vanlig kan man velge mellom svart og vepsebol. Noen rosa variant er foreløpig ikke annonsert.

Sonim er kjent for å lage særdeles robuste telefoner, som tåler en støyt. XP1300 Core skal være den mest vanntette av alle Sonim-telefonene, og ifølge pressemeldingen skal telefonen tåle å befinne seg under 2 meter vann i inntil 30 minutter.

Telefonen skal tåle fall fra to meter, og den skal også tåle tåke, regn og salt. Dessuten skal den fungere i temperaturer fra 20 minusgrader til 55 plussgrader. XP1300 Core har IP-68- og MIL-810G-sertifiseringer som bevis for at den skal tåle det aller meste.

- Fjerde generasjon

- XP1300 Core er Sonims første produkt basert på fjerde generasjon av vår hardføre plattform, og den vil være førstevalget for anleggsarbeidere, bønder, havnearbeidere og andre som jobber i krevende omgivelser, sier Sonim-sjef Bob Plaschke i pressemeldingen.

Skjermen er beskyttet av såkalt Gorillaglass, som skal tåle ekstra mye før det knuser eller blir oppskrapet. Bak glasset skjuler det seg en to tommer stor skjerm, som ifølge pressemeldingen er høyoppløst. Det står imidlertid lite i form av spesifikasjoner om skjermen.

Ekstra mikrofon for støydemping er på plass, og det er også en voldsom batteritid. Sonims tall sier at XP1300 Core skal ha 800 timers hviletid og inntil 18 timer taletid, noe som må kunne kalles voksent, selv om Samsungs nyeste tøffingtelefon kommer med dobbelt så lang hviletid.

Musikkspiller

XP1300 Core skal også ha spiller for musikk og video. Ettersom Sonim-produkter tradisjonelt har hatt fokus på å tåle så mye som mulig, og vært mindre rettet mot nye funksjoner, gjenstår det å se hvor godt denne nye modellen egner seg til multimedia.

Sonim forventer en pris på 399 dollar, eller 2300 kroner. Med norske avgifter vil den nok koste noe mer, og det er foreløpig usikkert når den dukker opp her på berget. Ifølge den amerikanske pressemeldingen skal den imidlertid være tilgjengelig fra november. I mellomtiden leter vi frem eksplosivene.

(Kilde: pressemelding)

Les også
Ny tøffing fra Sonim
Les også
Lanserer robust telefon med sveiv
Les også
Android med fulltastatur fra Samsung
Les også
Samsung Wave 723 er lansert
Les også
Denne har to måneders hviletid
annonse

Les også