Til hovedinnhold

Samsung lanserer syv nye mobiler

Samsung har i dag lansert hele 7 nye mobiltelefoner med tre forskjellige operativsystemer:

Android 2.1: Galaxy 5, Galaxy 3 og Galaxy Beam, Windows Mobile 6.5.3: Omnia 4 Pro og Omnia 5 Pro, Bada: Wave 2 og Wave 2 Pro.

Av disse er det imidlertid bare tre som er aktuelle for det nordiske markedet.

Galaxy 5

En av telefonene man forventer å se i Norge er Galaxy 5. Dette er Samsungs minste Android-telefon, og samtidig selskapets minste trykkskjermmobil. Telefonen måler 10,8 x 5,6 x 1,26 centimeter, noe som gjør den lengre og bredere enn Sony Ericssons knøttlille Xperia X10 Mini men til gjengjeld litt tynnere.

Skjermen måler 2,8 tommer og er kapasitiv. Her er det vanlig TFT-teknologi i bunnen, og ikke AMOLED eller Super-AMOLED. Oppløsningen er på 240 x 400 piksler.

Under panseret finner du som sagt Android 2.1, og i kjent Samsung-stil er det brukergrensesnittet Touch Wiz som ligger på toppen i versjon 3.0. Prosessoren er på 600 MHz, og vi snakker sannsynligvis om en Qualcomm MSM7227 uten at det er spesifisert i pressemeldingen. Dette er den samme prosessoren som befinner seg i Sony Ericsson Xperia X10 Mini.

Social Hub sørger for integrasjon med Facebook og andre sosiale nettjenester. Det gjør at telefonen blant annet synkroniserer kalenderen med kalenderen på Facebook slik at du husker bursdagene til vennene dine.

Telefonen støtter super-3G med makshastighet på 7 Mbps. Wi-Fi er også på plass for oppkobling til trådløse nettverk, og GPS sørger for at du kan navigere med Galaxy 5. Kameraet knipser i to megapikslers oppløsning.

Galaxy 5 skal dukke opp i juli måned til en anbefalt utsalgspris på 2050 kroner.

Galaxy 3

Galaxy 3 er en oppfølger til Galaxy Spica. Denne stiller også med Android 2.1 og Touch Wiz 3.0 med Social Hub for bursdagshusking og annen nyttig synkronisering mot sosiale tjenester. Her er det en 3,2 tommers kapasitiv trykkskjerm med oppløsningen 240 x 400 piksler.

Prosessoren i Galaxy 3 har en klokkehastighet på 667 MHz, og det er godt mulig det er snakk om en av Samsungs egne prosessorer. Igjen er det dessverre ikke spesifisert i pressemeldingen.

Telefonen stiller med GPS og Wi-Fi, og har super-3G med makshastighet på 3,6 Mbps. Kameraet knipser i fem megapikslers oppløsning.

Galaxy 3 skal dukke opp i butikkene i løpet av juli til en pris på rundt 2400 kroner.

Les også test av Galaxy Spica

Omnia Pro 4

Vi går fra Android til Windows Mobile 6.5.3 når vi snakker om Omnia Pro 4. Denne har både en trykkskjerm og et fulltastatur, og er i stor grad myntet på bedrifter.

Med Windows Mobile i pro-versjon kan du både lese og redigere Office-dokumenter. Videre er telefonkonferanseløsningen Cisco Webex installert på forhånd samt en funksjon som skal gjøre det mulig å ha samme nummer til mobilen og kontoret.

Skjermen i Omnia Pro 4 måler 2,62 tommer og viser 320 x 320 piksler. Trykkskjermteknologien er resistiv, noe som etter alle solemerker betyr litt dårligere flyt enn med kapasitive trykkskjermer så vel som dårligere slitestyrke. Den store fordelen er at du kan bruke en pekepenn for å styre telefonen.

Telefonen stiller med super-3G med makshastighet på 7,2 Mbps nedlasting. Wi-Fi er også på plass for surfing via trådløse nettverk og GPS sørger for at du finner veien.

Også denne dukker opp i juli, og prisen skal havne på rundt 2600 kroner.

Les også test av tålmodighetsprøven Omnia Pro

Hva går vi glipp av?

Totalt er det fire telefoner som ble lansert men som ikke dukker opp i norske butikkhyller. Den som skiller seg mest ut blant disse er Galaxy Beam med innebygget projektor. Den neste bølgen av Bada-telefoner, Wave 2 og Wave 2 Pro, går vi også glipp av her til lands.

Galaxy Beam er verdens første smarttelefon med innebygd miniprojektor. Telefonen har en 3,7 tommers trykkskjerm av typen AMOLED, operativsystemet Android 2.1 i bunnen og en VGA-projektor på toppen. Det betyr at projektoren viser bilder med oppløsningen 640 x 480 piksler, noe som i seg selv skulle holde til å se på film og bilder.

Telefonen har også støtte for Bluetooth 3.0, og dermed også Wi-Fi, og utgang for kompositt-tilkobling til TV-en.

Wave 2 og Wave 2 Pro er egentlig svakere versjoner av Wave slik vi kjenner den. Telefonene har ikke 3G, har TFT- i stedet for AMOLED-skjerm og stiller med tre megapikslers kamera.

Les test av Samsung Wave

annonse