Guide

Hvilken skjerm skal jeg se etter?

Introduksjon

Valg av skjerm er et av de store og viktige valgene du gjør når du kjøper en ny datamaskin. En ting er den estetiske verdien, den skal tross alt dominere mye av skrivepulten din. Et annet faktum er at det er den enheten du hele tiden vil se rett på når du bruker datamaskinen din.

Det andre man må tenke på er kanskje det viktigste – velge en skjerm som passer ditt bruk. LCD-markedet flyter over av skjermer i alle mulige prisklasser, bruksområder og kvaliteter, for ikke å snakke om ivrige markedsførere. Produsentenes veiledninger om hva som er deres spillskjerm eller kontorskjerm er ofte gode retningslinjer, men de sier ingenting om hva som er den beste spill- eller kontorskjermen på hele markedet i din prisklasse.

Denne guiden vil ta deg igjennom de fleste begrepene du trenger å tenke på når du velger deg en ny LCD-skjerm. Hva betyr alle spesifikasjonene? Hvordan fungerer en LCD-teknologien? Hva skjer med CRT? Dette er noen av spørsmålene vi vil besvare i denne guiden, en guide hvor enkelte deler er en oppdatering av guiden vi publiserte i 2005.