Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

KorttestJensen Eclipse ANC-BT

Jensen tar et kinaprodukt, setter logoen sin på og kaller det Eclipse

At selskaper kjøper inn såkalte OEM-produkter fra billige kinesiske produsenter er strengt tatt ikke noe nytt, men det var likevel ikke fritt for at vi humret litt da vi åpna eska til norske Jensens nye støydempende hodetelefoner.

«Dette så da veldig kjent ut», tenkte vi. Jensen Eclipse er nemlig mistenkelig like de støydempende MTO-hodetelefonene til Europris, som vi testet for ikke så altfor lenge siden.

Med situasjonen med Powers Amadeus-hodetelefoner, som i praksis var akkurat samme produkt som Biltema solgte for halv pris, friskt i minne, gjøv vi likevel til verks.

Minimale endringer

Innholdet i esken: Hodetelefonene, kabler og en bæreveske i hardplast.

Den fremste forskjellen på Jensen- og MTO-hodetelefonene utvendig er at Jensen har preget inn logoen sin på hver øreklokke, sammen med et litt treaktig mønster i den sorte plastoverflaten.

Ellers er dette en slags klone av Bose QC25, som tilsynelatende satte standarden for mange hodetelefoner med eller uten støydemping. En liten detalj er at selve hodebøyla er lett vinklet ut fra øreklokkene, som gjør at bøyla får en mer «riktig» plassering enn om den hadde vært helt rett.

Det er ellers plast og kunstlær som gjelder, noe som kanskje ikke akkurat gir noen utpreget kvalitetsfølelse. Den lille plastflappen over microUSB-porten føles også akkurat like slarkete ut som sist, så den kunne de nok ha spart seg også her. Hodebøyla føles også ut som om den er laget av bølgepapp, og vi vil tro den er rimelig enkel å bøye ut av form om du er litt uheldig.

Jensen Eclipse til venstre, Europris' MTO-hodetelefoner til høyre. En viss likhet?

Helt grei komfort

Komforten er imidlertid ganske god, med god polstring både over ørene og på hodebøyla. De veier omtrent det samme som Bose QC35 II, men Bosene – og Sonys nye 1000XM3 – har nok fortsatt overtaket hva gjelder komfort over lange perioder. Eclipse kan føles litt gnagende på ørene når lyttetiden nærmer seg en time eller to, og vi vil si de er omtrent på nivå med de nevnte Amadeus-/Biltema-hodetelefonene på akkurat dette.

Polstringen rundt ørene er rimelig god, men det blir ganske tett rundt ørene.

Lydmessig er inntrykket også at dette høres mistenkelig likt ut som sist. Det betyr et litt lukket lydbilde som mangler noe luftighet og åpenhet. Til prisen er det likevel ikke så verst, med en helt greit detaljert diskant og fin fylde og balanse.

Bassen kunne nok gått hakket dypere, og mellomtonen har et visst slør som gjør at den ikke kommer like godt frem som vi skulle ha ønsket. Totalt sett er det imidlertid ikke så verst, selv om vi nok holder Amadeus-/Biltema-klokkene litt foran.

Svak støydemping

Støydempingen er også ganske svak. Den tar seg av den aller jevneste, mest lavfrekvente støyen, men utenom det er det lite å hente. Du bør definitivt ikke kjøpe disse om formålet er å sikre deg en mer behagelig reise på flyturer verden rundt. Da bør du heller se på vår test av rimelige hodetelefoner med støydemping.

De har også en tendens til å lage en litt høyfrekvent hvining i 20-30 sekunder etter at de blir skrudd på. Denne er såpass irriterende at den enkelt høres gjennom musikken om volumet er litt moderat.

Den håpløse USB-flappen er fortsatt på plass. Den henger like dårlig fast denne gang.

Støykanselleringen produserer også ellers en jevn, kontinuerlig susing, men denne er betraktelig lettere å ignorere om du har musikk spillende.

Sluttet å fungere

Det skal også sies at testsettet vi fikk tilsendt av Jensen tok kvelden etter en drøy ukes testing. Den venstre øreklokka begynte først å lage en sprakende lyd, nærmest som et bål, for deretter bare å slutte å fungere.

Ikke akkurat noe kvalitetstegn, og vi hadde heller ikke utsatt hodetelefonene for noen form for bruk som skulle tilsi at de kunne finne på å ryke. De befant seg i all hovedsak på undertegnedes skrivebord på kontoret.

Jensen hevder de ikke har hatt noen problemer med settene de har solgt så langt, så vi antar det er snakk om et engangstilfelle.

Batteritiden er oppgitt til 12 timer, og det ser ut til å stemme godt. Vi liker også at det følger med en bæreveske i hardplast som beskytter hodetelefonene om du har dem med deg på tur. Det er også noe som skiller disse fra Europris-hodetelefonene, som ikke kommer med bæreveske.

Konklusjon

Jensen Eclipse er helt greie hodetelefoner.

Jensen Eclipse er åpenbart langt fra utviklet i Norge, slik de markedsførte Stadium-modellene med. Men noen ganger fungerer det greit å kjøpe inn OEM-merkevarer og smelle sin egen logo på, og Eclipse er absolutt ikke dårlige hodetelefoner.

Lyden er faktisk ikke så verst, komforten det samme. Støydempingen er imidlertid ikke spesielt imponerende, og byggekvalitet og kvalitetsfølelse er også rimelig lav.

Vi må igjen trekke frem Powers Amadeus-hodetelefoner, som også byr på støydemping til omtrent samme pris. De føles imidlertid betraktelig mer solide, i tillegg til at lyden er et lite hakk over.

Alt i alt helt greit fra Jensen, men ikke mer. Prisen er også noe høyere enn hva Europris krever for sine, med 799 mot 599 kroner, men da får du altså bæreveske og Jensen-logo med på kjøpet.

annonse