KorttestBose QuietComfort 35 II

Blant de aller beste hodetelefonene med aktiv støydemping

QuietComfort 35 har fått en ny knapp – som vi her på berget ikke får full glede av.

Er du på jakt etter hodetelefoner med aktiv støykansellering, har Bose igjennom flere år vært en ledende produsent – selv om tittelen for de aller beste hodetelefonene per i dag holdes av Sony med sin nye 1000X-serie.

Bose har på sin side nå pusset opp sin trådløse modell QuiteComfort 35, som er klar i form av en versjon II.

Forskjellene fra den opprinnelige modellen er imidlertid minimale, så vi fokuserer her hovedsaklig på nyhetene, og så henviser vi til vår originale test for størstedelen av vurderingene.

Ny knapp

Denne knappen er i stort sett det som skiller den nye og gamle versjonen av QC35. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Den største forskjellen fra QC35 er så enkel som en helt ny knapp. Denne sitter festet på klokken som forsyner det venstre øret med lyd.

Denne knappen har i utgangspunktet to funksjoner, hvor du kan endre hvor mye støyreduksjon klokkene skal gi, eller hente frem Google Assistant-funksjonen til Google.

Sistnevnte funger dog ikke her på berget, så du sitter altså igjen med muligheten for å justere støyreduksjonen ved hjelp av tre ulike steg; av, medium eller maks. Dette er en funksjon vi setter pris på, hvor du nå kan for eksempel redusere støyreduksjonen til et minimum om du skal ut i trafikken.

Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at det hadde vært fint å kunne bruke Google Assistant på norsk. Da kunne du for eksempel snakket til telefonen og hentet opp musikk uten å måtte ta telefonen opp av lommen.

For deg som bruker iOS-enheter er det fortsatt mulighet for å bruke Siri, men dette skjer via multifunksjonsknappen på motsatt øreklokke. Eventuelt kan du sette engelsk språk på Google Assistant dersom du vil bruke tjenesten.

Ligner veldig på hverandre

qc35 versus II
qc35 versus II 2

Utover den nye knappen er det den samme hodetelefonen du får når du kjøper QC35 II. Riktignok har den nye utgaven blitt noen få gram lettere, og er med det fortsatt blant de letteste trådløse hodetelefonene som har aktiv støykansellering.

Klokkene er fortsatt meget behagelige å ha på seg over tid, og polstringen i både klokkene og bøylen er noe av det aller beste på markedet.

Fortsatt så bruker Bose en micro-USB-port når du skal lade opp hodetelefonene. Her hadde det vært noe mer fremtidsrettet om de heller hadde oppgradert denne porten til USB Type-C – men det er altså ikke tilfelle.

Bose QC35 II bruker fortsatt en tradisjonell USB-port. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Holder gode 20 timer per lading

Som trådløse hodetelefoner kan du forvente å bruke disse i rundt 20 timer før du trenger å lade dem igjen. Når du slår på klokkene får du dessuten opplyst hvor mye batteri som gjenstår, noe som er en hendig funksjon.

Vi brukte disse klokkene med rundt 50 prosent volum i testperioden, og da holdt klokkene et par timer lenger enn det Bose oppgir. Altså er det all grunn til å tro at de fint klarer å tyne ut opp mot 20 timer selv ved høyere volum.

Fortsatt blant de aller beste på støykansellering

Bose har lenge vært blant de aller beste på aktiv støydemping, og det fortsetter de også med. QC35 II er ganske like som sine forgjengere på akkurat dette området, og det betyr at du får en meget god demping uten at de er slitsomme å ha på seg. Ofte kan du få litt trykkfølelse av denne type støydemping, men det er det svært lite å spore i disse. Akkurat som med QC35.

En fordel med modell II er som nevnt at du kan regulere hvor mye hodesettet demper. Altså kan du bedre tilpasse deg omgivelsene du befinner deg i.

Polstringen på den nye og gamle versjonen virker å være den samme. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Lydbilde i kjent Bose-stil

Heller ikke lyden er forbedret eller forverret med den nye II-modellen. Det betyr at du får en engasjerende lydopplevelse, hvor spesielt ekstra bass og gode detaljer i de lyse tonene bidrar.

Særpreget lever med andre ord i beste velgående, og passer mange musikkarter om du ikke er veldig opptatt av et helt nøytralt lydbilde. Likevel vil vi si at Sonys MDR-1000X og XM2 begge låter noe klarere i diskanten og jevnt over hakket bedre.

QC35 II leverer imidlertid god lyd til samtaler. Du kan fint føre samtaler mens du går i trafikken på vei hjem fra jobb, uten at dem du snakker med hører annet enn stemmen din.

Raskt oppsummert

Bose viser med sine QuietComfort 35 II at de fortsatt henger med i toppen når det kommer til hodetelefoner med aktiv støydemping. Men sitter du og vurderer å oppgradere fra den første QC35-modellen, bør du slå fra deg denne tanken med en gang.

Forskjellen er forsvinnende liten, hvor det som skiller de to er den nye knappen. Denne gir deg riktignok muligheten til å velge nivå på støykanselleringen, men utover det får du ikke noe ekstra.

Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Denne knappen fungerer riktignok bedre i andre land hvor du har støtte for Google Assistant – en løsning vi uten tvil hadde ønsket var på plass i vår variant av hodetelefonene.

Sitter du derimot og skal kjøpe deg trådløse hodetelefoner for første gang, så er Bose sine nye QC35 II blant de aller beste alternativene du har å velge i.

Du får et hodesett som er meget komfortabelt å ha på over tid, har god batteritid og ikke minst en god lydopplevelse kombinert med en meget potent aktiv støyreduksjon. Samtidig er dette et hodesett du fint kan bruke til samtaler via mobilen din.

Med andre ord et produkt vi fortsatt trygt kan anbefale deg.

Gode alternativer til Bose QC35 II:

B&O Play BeoPlay H9
Om lyden teller mest

B&O Play BeoPlay H9

Om den aktive støydempingen ikke er aller viktigst, vil du få den aller beste lydkvaliteten med disse klokkene fra danske Bang & Olufsen. Her får du servert favorittmusikken din best av alle trådløse hodetelefoner vi hittil har testet, selv om den aktive støydempingen ikke på langt nær er like god som hos Bose og Sony.

Sony WH-1000XM2
Kongen av støykansellering

Sony WH-1000XM2

Bose har lenge sitter øverst på tronen blant aktive, støykansellerte hodetelefoner, men må se seg slått av disse nye øreklokkene fra Sony. Her får du avanserte justeringer i form av sensorer som merker om du sitter på flyet eller har på deg briller. Samtidig er de knakende gode på lydkvalitet, og ikke minst i samme prisklasse som Boses alternativ.

Bose QuietComfort 35 II
9
Imponerende
Anbefalt

Bose QuietComfort 35 II

sitat"Bose QC35 II er fortsatt blant de beste alternativene i sin klasse "

Fordeler

 • Krysse av
  En av markedets aller beste på støykansellering
 • Krysse av
  God lyd
 • Krysse av
  Lette og komfortable å ha på seg
 • Krysse av
  God og stabil trådløs overføring
 • Krysse av
  Enkle å bruke
 • Krysse av
  Meget god samtalelyd
 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  Ny knapp som lar deg justere nivået av støykansellering

Ting å tenke på

 • Bytt
  Blir litt varme på ha på seg over tid
 • Bytt
  Støtter ikke Google Assistant i Norge
 • Bytt
  Dyre
Les også
Bowers & Wilkins PX: Bowers & Wilkins gir Bose, Sony og B&O kamp om plassen som vårt favoritthodesett
Les også
Bose slipper for første gang helt trådløse øreplugger
Les også
Kan du se hva som er nytt på disse Bose-hodetelefonene?
Les også
Bose QC30: Boses nye øreplugger er som å ha en murvegg mellom deg og verden
annonse