Til hovedinnhold
ArtikkelRufus Cuff

Blir dette verdens største smartklokke?

Gir deg fullverdig Android på håndleddet.

Rufuslabs / Skjermdump
Finn Jarle Kvalheim
I største laget, eller akkurat passe?Foto: Rufuslabs
Det er ikke mange produkter som likner på Rufus Cuff - det nærmeste vi kommer på er den gigantiske smartklokken Neptune Pine.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Du husker kanskje Neptune Pine, en forholdsvis diger Android-skjerm til å ha på håndleddet. Nå er det duket for et liknende prosjekt, i form av Rufus Cuff. Den nye utgaven slår til med enda større skjerm.

Hvis ikke Neptune Pines 2,5 tommer store skjerm var god nok, får du en hele tre tommer stor skjerm i Rufus Cuff. Som for de fleste av smartklokkene vi kjenner i dag, er Rufus Cuff først og fremst laget for å brukes sammen med en smarttelefon, men den kan også klare seg på egen hånd.

Les også: Sniktitt på gigantiske Neptune Pine

Kjører fullverdig Android

Dingsen kjører nemlig fullverdig Android, og har innebygget Wi-Fi for nettilkobling. Nettleser og Android-apper kjører du som på en vanlig telefon her.

Skal du derimot ringe eller sende tekstmeldinger, må du ha med deg telefonen din som utgangspunkt.

Klokken har en litt eiendommelig design. Ved første øyekast ser den kanskje ikke så stor ut, men det skyldes bare at halve dingsen gjemmer seg under genserermet. En stor del av skjermen får plass innenfor det som ser ut som en litt stor klokkestørrelse. Nesten halvparten av skjermen stikker ut fra siden på enheten, og følger armen oppover.

Et hakk mer gjennomført enn Neptune Pine?

Da vi tittet på Neptune Pine under årets CES-messe i Las Vegas, var en av de første tingene som slo oss med enheten at den var diger. Dessuten virket designen litt i overkant «plastic fantastic». Rufus Cuff har en design som gjør den relativt kompakt i forhold til skjermstørrelsen. Den er tre millimeter tynnere en Neptune Pine, men den er mer enn to centimeter bredere, og like høy.

Du kan kjøpe armbånd i mange forskjellige farger på Indiegogo-sidene til Rufus Cuff.Foto: Rufuslabs

Ut fra bildene som er lagt ut i kampanjen, ser selve enheten også en del mer gjennomført ut enn den vi så på Neptune Pine.

Nå er det kanskje ingen fare for at Rufus Cuff havner på absolutt alles håndledd med det første, men skulle du ønske å skille deg ut blant eierne av denne dingsen kan du å kjøpe ferdige armbånd i ymse farger. Slår du i bordet med nesten fire ganger så mye penger som minimumsprisen for Rufus Cuff, kan du velge farger på hver minste detalj selv.

Spesifikasjonene slik folkene bak Rufus Cuff presenterer dem.Foto: Rufuslabs

Ikke noen racer

Til bare 1650 kroner (279 dollar) før norske avgifter, må du se langt etter heftige spesifikasjoner her. I hvert fall om du sammenlikner med en av mobilprodusentenes toppmodeller. Den tre tommer store skjermen har en oppløsning på 400 x 240 piksler, noe som er litt magert, selv om skjermen er litt mindre enn i mobiler flest i dag.

På innsiden skal den ha en systembrikke fra Texas Instruments, med en Cortex A8-basert ARM-prosessor. Om ikke navnet sier deg så mye, er det uansett greit å vite at det har kommet flere generasjoner mobilprosessorer etter Cortex A8. Litt spesielt er det at produsenten oppgir at klokken vil ha to eller fire gigabyte arbeidsminne. Det meste du finner i en toppmobil med Android i dag er tre gigabyte, i Sony Xperia Z2, og Samsung Galaxy Note 3.

Les også: Test av Samsungs smartklokke Gear 2

Kampanjen er allerede i mål

Indiegogo-kampanjen er øyeblikkelig ferdig, og har i skrivende stund oppnådd 331 000 dollar i inntekter, av et krav på 200 000 dollar for å gå i produksjon. Dermed er Rufus Cuff allerede på vei til å bli virkelighet, før du eventuelt bestiller din.

Antydet leveringsdato for klokken er september i år, men prosjektet har noen potensielle hindringer som må overvinnes. Blant disse er sertifisering av produktet hos ulike interessenter, og muligheten for at delene som er tenkt brukt blir for gamle og ikke lar seg bestille fler av.

Les mer om Rufus Cuff på Indiegogo.com

Les om flere spennende dingser på samlesiden vår »

Under ser du Rufuslabs egen presentasjonsvideo:

annonse