Til hovedinnhold

Kairos viser hvordan en smartklokke «bør» se ut

Denne klokken er både mekanisk og smart!

YouTube

Det begynner å bli en del smartklokker på markedet nå, men ingen av dem ser ut til å klare å vinne over folket. Særlig er det flere som klager over at klokkene ser for billige eller stygge ut til at de vil gå med dem på armen.

Nå prøver en ny aktør som kaller seg Kairos å kombinere det beste fra begge verdener. Dette er nemlig en hybrid mellom en mekanisk klokke og en smartklokke, skriver Phone Arena.

Fortsatt under utvikling

Til tross for at Kairos tar imot forhåndsbestillinger på hybridklokken, er den fortsatt bare som konsept å regne.

Av smartfunksjoner finner vi en fargeskjerm, gyroskop, aksellerometer og tilkobling via Bluetooth BLE (4.0). Prosessoren blir enten en Arm Cortex M4 eller en tilsvarende prosessor fra Intel, men dette er tilsynelatende ikke bestemt ennå. Batterilevetiden vil være mellom 5 og 7 dager, altså på nivå med Pebble, men langt bedre enn smartklokker flest.

Det er likevel designet som gjør Kairos interessant. Denne klokken ligner mye mer på et tradisjonelt armbåndsur. For mange vil det nok neppe være like flaut å gå rundt med denne på armen, sammenlignet med «plastic fantastic»-smartklokkene som du blir prakket på i dag.

Denne videoen illustrerer Kairos' hybridkonsept:

Karios' hybridklokke vil komme i fire varianter, med enten japansk- eller sveitsisk innmat og enten i gull- eller sølvfarge. Etter planen skal de komme på markedet i desember (japansk) og mars (sveitsisk), og koste mellom 3000-7000 kroner.

Phone Arena påpeker at det kan være lurt å vente litt med å bestille varen. Ettersom hybridklokken fortsatt ikke er ferdigutviklet, har du sånn sett ikke noen garanti for at du faktisk får den.

Ikke alle smartklokker er like elegante:
Blir Rufus Cuff verdens største smartklokke?

(Kilder: Phone Arena, YouTube, Kairos)

Mer om
annonse