Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestPanasonic Viera TX-P50ST50Y

Filmentusiaster bør sikle på denne TV-en

Panasonics plasma er best på HD.

[Hardware.no]: Er du på jakt etter film-TV til under ti tusen kroner, er Panasonic Viera TX-P50ST50Y et alternativ som bør vurderes – men den har et par klare mangler.

Rammen til TV-en.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Panasonic ser ut til å ha hentet litt ideer fra Samsung med sin «Crystal Frame Design». Hvis du sammenligner litt med Samsung UE46D6505 fra i fjor, finner du flere likhetstrekk. TV-en har en mørk grå ramme, og helt ytterst på rammen sitter en blank list i gjennomsiktig plast. Med en høy vekt får du et godt kvalitetsinntrykk.

Selve menyen til TV-en er lik den vi har sett på tidligere modeller fra Panasonic. En god oppgradering er dog at løsninger for strømming av film, serier og sport er på plass.

Best på HD

Flott bilde i Full HD.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

TV-en leverer et greit bilde på lavere oppløsninger, som fra DVD og fra standardkanalene du får fra TV-leverandøren din, men det er på HD-materiale den virkelig skinner. Fargegjengivelse er veldig naturlig, samtidig som skarphet og detaljer er upåklagelig. Dette er med andre ord en TV for filmentusiasten.

Panelet reflekterer litt for mye og TV-en er for lyssvak til at du får et optimalt bilde i en veldig lys stue. Den egner seg derfor best i et rom med få vinduer, eller hvor du har mulighet for å skjerme for direkte lys.

Når vi testet materiale som hadde mye bevegelse i seg fikk TV-en litt problemer. Det kan virke som om den har litt problemer hvis det er mye bildeinformasjon som skal bearbeides.

Bildet hadde ikke den jevne flyten i bildet som vi forventer fra en plasma-TV. Det virket nesten som du har litt av de samme problemene som du har med mange av LED-TV-ene. Vi vil derfor sette denne på nivå med en god LED-TV.

TV-en kommer levert uten 3D-briller i esken. For å prøve 3D med denne TV-en må du altså bruke en del penger på 3D-briller for å i hele tatt ta denne funskjonen i bruk.

Svak summelyd

TV-en gir fra seg en svak summelyd når den er i bruk. Generell støy i en vanlig stue overdøver gjerne den typen konstant summing, og vil dermed ikke være plagsomt for folk flest.

Lydkvaliteten fungerer fint til vanlig TV-titting. Lyden er fyldig nok til at stemmer blir gjengitt naturlige, men ikke så flat som vi har sett fra mange TV-er de siste årene. Til film og lignende anbfaler vi likevel å koble til et eksternt lydsystem, da dette gir deg en bedre filmopplevelse.

Alt i alt er dette en TV som leverer et fantastisk bilde så lenge oppløsningen er god, med HD-kanaler og Blu-ray vil denne altså komme til sin rett. Den har riktig nok litt problemer hvis det er et veldig lyst rom eller hvis den får direkte lys på seg, og den har heller ikke den jevne flyten i bildet vi er vant til fra en plasma-TV. Dette vil imidlertid ikke være plagsomt for andre enn de aller største filmentusiastene der ute.

Hadde TV-en vært litt bedre på et par av disse punktene, hadde vi ikke hatt noen problemer med å sette denne modellen som anbefalt – men det er den altså ikke.

+ Flott bildekvalitet i HD
+ Godt plasserte innganger
+ Kan koble til eksternt tastatur
+ Prislappen


- Refleksjoner i panelet
- Summelyd fra TV-en
- Mangler 3D-briller i esken
- Litt få HDMI-innganger

Vil du vite mer?
Les hele testen av Panasonic Viera TX-P50ST50Y på Hardware.no »

Finn beste pris på Panasonic Viera TX-P50ST50Y i Prisguide.

Alternativer

Et godt alternativ som peker seg ut er 51-tommeren Samsung PS51E8005. Den koster riktig nok et par tusen mer enn TX-P50ST50Y, men du får en TV som lever på bildekvalitet, og har en bedre smart-TV-løsning.

Et annet alternativ er den litt rimeligere plasma-TV-en LG 50PM670S. Dette vil være en TV som kanskje ikke er helt der oppe i bildekvalitet, men som tar igjen en del med funksjonaliteten.

annonse