Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Asus Eee PC 901

Introduksjon

Etter snart ett års ventetid er det nå endelig tid for at Eee PC kommer til landet i en norsk utgave. Foreløpig ser det ut som at de første leveringene skjer i månedsskiftet mellom juli og august for 700-modellene. Rett etter kommer 900. Og etter dem igjen kommer 901 som vi nå har tatt en titt på. 700 og 900 er basert på en Celeron-prosessor på 900 MHz, mens kommende modeller vil bruke den ferske Intel Atom-prosessoren med en klokkefrekvens på 1,6 GHz.

Klokkefrekvensen har ikke så mye å si lengre, og Atom er en forholdsvis treg prosessor i forhold til frekvensen. Der Atom taper på ytelse tjener den på liten størrelse og svært lavt strømforbruk. Strømforbruket på N270-prosessoren som Eee PC bruker har en TDP (maks effektforbruk) på usle 2,5 Watt.

901 som vi har testet er forholdsvis godt utstyrt med et webkamera, minnekortleser og Bluetooth som standard og et kraftig 6-cellers batteri som sørger for god batterilevetid. Av andre nyheter i forhold til tidligere modeller er at den er utstyrt med et 802.11bgn-trådløst kort. Merk at dette er et forholdsvis enkelt trådløskort som støtter det siste utkastet til den kommende 11n-standarden. Der de raskeste kortene bruker tre antenner for å sende og motta data er denne utgaven utstyrt med to antenner til å sende og en til å motta.

Vi har tidligere tatt en titt på MSI Wind som blir en av konkurrentene til Eee PC. Vi satt igjen med et svært godt inntrykk av Wind, og håper at Eee gjør det samme.