Til hovedinnhold

De råeste spillene på din ultraportable?

Har du noen gang drømt om å spille de heftigste 3D-spillene på din ultraportable? En av ulempene med slike maskiner er nettopp at de er for svake for den type bruk, og det er typisk grafikkytelse det skorter på.

Det kan det nå bli en løsning på. Tjenesten Streammygame tilbyr nemlig en virtualiseringsløsning for spill og andre applikasjoner.

I praksis forlenges tastaturet og musen på PC-en din gjennom internett eller det lokale nettverket. Museklikk og tastaturtrykk blir sendt til en maskin, hvor selve applikasjonene er installert. Bildet som produseres av maskinen "streames" og sendes tilbake der du sitter.

Du kan dele spillene dine lokalt, eller la venner bruke spillene som du har installert hos deg.

Tjenesten har vært operativ siden i april i år, men er nå også optimalisert for bruk på ultrabærbare maskiner. Den nye programvaren er spesielt utviklet for bruk på UMPC-er som Asus Eee, HP 2133, MSI Wind PC og rundt 100 andre modeller.

Windows og Linux

I pressemeldingen fortelles det at "streamingen" foregår i fullskjerm, og at det er støtte for både Windows og Linux. En potensiell flaskehals er imidlertid nettverksytelsen. Dersom båndbredden er god nok, skal man kunne oppleve spill som Crysis, Call of Duty 4, Bioshock og Half-Life 2 uten merkbar forsinkelse eller hakking.

Se en video på Youtube som viser systemet i bruk.

Det tilbys tre ulike nivåer, standard, premium og unlimited. Standard er gratis, men har begrensninger med tanke på oppløsning og opptaksfunksjoner. Premium og unlimited prises til henholdsvis $10 og $20.

(Kilde: Streammygame.com)

annonse