Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

MSI Wind

Introduksjon

MSI ønsker sin bit av kaken etter at Asus lanserte Eee i fjor. Eee har vært en stor suksess for Asus, som regner med å selge rundt fem millioner av den dette året. Selv Intel har kommet med en egen og passende prosessor til dette markedet, med navnet Atom. Denne prosessoren finnes i flere utgaver, men til disse maskinene er det N270 som kommer i første omgang. Dette er en prosessor på 1,6 GHz og et maks effektforbruk på 2,5 Watt. Dette er langt lavere enn ULV-prosessorene som har et maksimalt effektforbruk på 10 Watt.

Det er ikke bare effektforbruket som er en av de store fordelene til Atom. Den fysiske størrelsen er svært liten, slik at de lett får plass i små enheter. I tillegg er prisen behagelig lav, som gjør at maskinene blir billige.

MSI Wind blir en av de første av disse små bærbare her til lands med Atom-prosessoren. I tillegg har den en større skjerm enn de fleste andre. Her får man nemlig en 10,2" skjerm, i motsetning til Acer og Asus som har 8,9-tommere. Asus har også den opprinnelige Eee med en liten 7" skjerm.

Videre har MSI valgt å benytte seg av en harddisk på 80 GB istedenfor for minnebasert lagring. Det gjør at de får en høyere lagringskapasitet, men ulemper som tregere søketider og noe mer støy.