Tek.no

Test

MSI Wind

Knut Paulsen
30 Juni 2008 15:10

Introduksjon

MSI ønsker sin bit av kaken etter at Asus lanserte Eee i fjor. Eee har vært en stor suksess for Asus, som regner med å selge rundt fem millioner av den dette året. Selv Intel har kommet med en egen og passende prosessor til dette markedet, med navnet Atom. Denne prosessoren finnes i flere utgaver, men til disse maskinene er det N270 som kommer i første omgang. Dette er en prosessor på 1,6 GHz og et maks effektforbruk på 2,5 Watt. Dette er langt lavere enn ULV-prosessorene som har et maksimalt effektforbruk på 10 Watt.

Det er ikke bare effektforbruket som er en av de store fordelene til Atom. Den fysiske størrelsen er svært liten, slik at de lett får plass i små enheter. I tillegg er prisen behagelig lav, som gjør at maskinene blir billige.

MSI Wind blir en av de første av disse små bærbare her til lands med Atom-prosessoren. I tillegg har den en større skjerm enn de fleste andre. Her får man nemlig en 10,2" skjerm, i motsetning til Acer og Asus som har 8,9-tommere. Asus har også den opprinnelige Eee med en liten 7" skjerm.

Videre har MSI valgt å benytte seg av en harddisk på 80 GB istedenfor for minnebasert lagring. Det gjør at de får en høyere lagringskapasitet, men ulemper som tregere søketider og noe mer støy.

Les også