Boxee Box er nærmest perfekt

Testresultater

For dem som husker de gode gamle mediastreamerne vil denne komme som et friskt pust. D-Link Boxee er ikke bare et friskt pust rent funksjonelt, men også sett fra et designsynspunkt. Det er litt underlig at det skal ha tatt så lang tid før denne bransjen begynte å tenke på design og at produkter også må se bra ut. Dette er et konsept som Apple har forstått i årevis.

Oppsett
Oppsettet av maskinen kunne ikke vært enklere. Du plugger inn boksen inn via HDMI-pluggen og slår boksen på. Den første oppgaven er å få tilpasset bildet. Har du en TV som støtter 1080p er det bare å velge dette så er du over første hinder. Oppkobling mot kablet eller trådløst nettverk er også så enkelt at det knapt er mulig å trå feil. Det eneste du må gjøre i tillegg er å registrere deg med en Boxee-konto. En veldig enkel affære som i verste fall tar et par minutter. Dermed er du klar til å bruke enheten.

Håndterer det meste
Når det gjelder støtte for filformater så spiser boksen det meste. På videosiden støtter den følgende formater: MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, H.264, WMV9, XVID, DIVX, VC-1. Når det gjelder musikk er det også meget bra med støtte for MP3, WMA, AAC, OGG, WAV og FLAC. Den støtter ikke Audibles format og heller ikke AAC og WMA med DRM-beskyttelse. På bildesiden støttes BMP, JEPEG og TIFF.

Konklusjon
Dette er en meget enkel mediastreamer som vil fungere i de aller fleste miljøer. Den spiser nesten hva det skal være av filformater og den er nesten utrolig enkel i bruk. Den er på mange måter laget slik denne typen enheter burde vært konstruert for flere år siden. Brukergrensesnittet er en fornøyelse å bruke og selv om den kunne utnyttet skjermoppløsningen bedre rent grensesnittmessig er det ikke noe å sette fingeren på. Vi la inn siste oppgradering av programvare og firmware, og feil vi har sett andre påpeke er nå borte. Med en pris på 1 850 kroner er det heller ikke en alt for stor investering.

Les også
A.C.Ryan Playon!HD2 Mini: Liten boks med mye krefter
Les også
Bedre mediespillere på vei
Les også
Dette er Boxee Box
annonse