Til hovedinnhold

Bedre mediespillere på vei

Vegar Jansen

For flere og flere av oss er ikke lenger bilder, musikk og film noe som befinner seg i fotoalbum og på DVD. Harddisker med mye plass, hjemmenettverk og streamingtjenester har gjort at vi egentlig ikke trenger noe mer enn rene filer - og disse kan vi bruke på alt fra mobiltelefonen til 50-tommeren i stua.

Men dersom du skal kunne nyte en heldigital aften i godstolen trenger du naturligvis en god medieavspiller med et enkelt grensesnitt - eller mediesenter som det gjerne kalles. Her finnes det allerede mange mer eller mindre gode løsninger. En av de bedre og mest populære går under navnet Boxee.

Kort forklart er Boxee et mediesenter som kan installeres på en hvilken som helst PC. Og i tillegg til å gjøre det enkelt å navigere rundt og spille av det aller meste dine mediefiler, har også Boxee fokus på nett. Både interaksjon med sosiale medier og streaming av nettinnhold skal enkelt kunne gjøres fra sofakroken.

Problemet med Boxee er at du trenger en PC å ha det på, og ikke alle orker å styre med en datamaskin i stua.

Iomega TV with Boxee

Vi har sett på flere såkalte frittstående mediespillere før, som for eksempel O!Play Air fra Asus. Problemet med disse er at de gjerne kjører hjemmesnekrede grensesnitt med flere begrensninger. Boxee er derimot et gjennomarbeidet grensesnitt, og en spiller med dette vil derfor kunne få et stort fortrinn.
Den første medieboksen med Boxee dukket opp rett før jul - kalt Boxee Box og var et samarbeid mellom Boxee-teamet og D-Link.
Men nå ser det ut til at flere maskinvareprodusenter kaster seg på. Allerede i februar kommer Iomega sitt svar på Boxee Box. Den er kanskje ikke like søt, men ser i det minste hakket mer plasseringsvennlig ut. Den skal også ha et stativ som gjør at du kan sette den på høykant.


Spilleren, som bare går under navnet Iomega TV with Boxee, vil komme både som en frittstående spiller og med lagringsplass på en eller to terabyte.
Bortsett fra utseendet og at du kan få den med innebygd harddisk, har maskinvaren mye til felles med den nevnte Boxee Box. De har samme prosessor, en Intel Atom CE4100, og to USB-kontakter der du kan koble til flere lagringsenheter om du vil. Begge spillerne har også både kablet og 802.11n trådløst nett og tosidig fjernkontroll med tastatur. Tilkobling til TV eller steroanlegg kan være både analog med RCA og kompsitt video, eller digital med HDMI og optisk lydutgang.
Veiledende pris for Iomegas spiller er 2195 kroner for basisversjonen. Ønsker du lagringsplass innebygd får du den med 1 TB harddisk for 2595,-  og 2 TB vil koste deg kroner 2995.
Kilde: Pressemelding Iomega

annonse