Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestCanon EOS 6D

Et av de beste kamerakjøpene

Med Canon 6D får du veldig mye for pengene

Byggekvalitet

Introduksjon

Canon EOS 6D har sammen med Nikon D600 vært to kameraer som på en måte kan sies å være revolusjonerende. Hvorfor? La oss forklare. Speilreflekskameraer med fullformatsbrikke har i en lengre periode vært, og er kanskje fortsatt, et segment som ikke akkurat er tilgjengelig for mannen i gata.

Både kamerahusene og objektivene er gjerne så dyre, at mange får sin egen kjøpslyst ufrivillig kvelt ved synet av de mange sifrene på prislappen. Med 6D og Nikons tilsvarende fullformatsmodell D600 har vi fått etablert en ny prisklasse blant speilreflekser med fullformatsbrikke. Kan dette være med på å åpne opp dørene til nye målgrupper for fullformatskameraene? Akam har testet Canon EOS 6D.

NB!

sitat"Trofaste lesere vil legge merke til at denne testen ikke ser helt ut som andre. Det er fordi vi arbeider med å endre vår testmal for kameraer. Denne testen representerer et trinn i denne prosessen, men ikke hvordan malen til slutt vil bli. Mye arbeid og endringer gjenstår ennå."

Her ser du hvordan 6D-spesifikasjonene sammenligner med noen av konkurrentene, i den grad det faktisk finnes reelle konkurrenter da:

Canon EOS 6D Nikon D600 Canon EOS 5D Mark II Canon EOS 5D Mark III Sony A99
Oppløsning:20,2 megapiksler24,3 megapiksler21,1 megapiksler22,3 megapiksler24,3 megapiksler
Brikketype:CMOSCMOSCMOSCMOSCMOS
Brikke- størrelse:Fullformat (855 mm²)Fullformat (855 mm²)Fullformat (855 mm²)Fullformat (855 mm²)Fullformat (855 mm²)
Batterikapasitet:1090 bilder900 bilder900 bilder (*)950 bilder410 bilder
RAW-støtte:Krysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse av
Vekt:770 gram850 gram910 gram950 gram812 gram
Pris per dags dato:ca kr 15 000,-ca kr 13 000,-ca kr 11999,- (N.B: ikke lenger i produksjon)ca kr 23 800,-ca kr 19 500,-

Sjekk flere spesifikasjoner på Canon EOS 6D i prisguiden

Fysisk

Det er ikke bare prisen som skiller Canon 6D fra storebror Canon 5D Mark III, det er også en klart synlig størrelsesforskjell. Der 5D Mark III på flere måter kan sies å dra inspirasjon både fraCanon 7D, men selvsagt også 5D Mark III, ligner 6D størrelsesmessig mer på Canon 60D.

En ting som likevel er klart er at vi hele tiden har følt at vi har hatt et proffkamera mellom hendene. Det er solid bygget og ligger godt i hånden. Ikke på noe tidspunkt har vi tenkt på Canon EOS 6D som et resultat av rester på Canons lagre. At kameraet er mer kompakt enn hva som er tilfelle med storebror 5D Mark III ser vi ikke på som noen ulempe, så lenge vi oppfatter at vi har et godt grep på kameraet og at byggekvaliteten er god. Det er tilfelle med Canon EOS 6D. Det er vanskelig å snakke om at noen speilreflekskameraer er kompakte etter at Sony kom med minikameraet RX1, men hvis vi ser på fullformatskameraer med utskiftbar optikk, er EOS 6D helt klart av de minste kameraene du kan få tak i. For en fotojournalist eller andre fotografer som får fordeler av å reise lett og fotografere med utstyr som ikke tiltrekker seg mengder med oppmerksomhet, er 6D midt i blinken.

Det er ikke bare den fysiske størrelsen som skiller 6D fra 5D Mark III. Også når det gjelder antall knapper har Canon valgt å gjøre en forskjell mellom de to kameraene. Bak på 6D er knappene organisert på en annen måte enn hva som er tilfelle med 5D Mark III. Skjønt, det er flere likhetstrekk, men noe annet ville vel vært uungåelig, siden det står Canon på begge kameraene. En kjapp telling forteller oss at 6D har 12 knapper på baksiden, mens 5D Mark III med tilsvarende telling har 15. Samtidig er det verdt å nevne at 5D Mark III har noen knapper vi føler er overflødige, og det trenger derfor slettes ikke være negativt at Canon har vært gjerrig med 6D.