Til hovedinnhold

Test av SlingPlayer på iPhone

Vi har ventet lenge på at Sling Media skulle komme med en iPhone-versjon av sin programvare Slingplayer Mobile. Programmet gjør det mulig å se TV hjemmefra, uansett hvor i verden du befinner deg. Vi har fått teste betaversjonen av applikasjonen, som har gjort det mulig for oss å følge alt fra fotballkamper på betal-kanalene til nattens valgsendinger på mobiltelefonen.

Oppsett

For å forklare det hele kort: Hjemme i stua står en liten boks som har inngang og utgang for tre ulike kilder. Denne er tilkoblet internett. Når vi kjører et signal, for eksempel fra satellittmottakeren, via denne boksen, så vil signalet bli kodet om til et format vi kan se på mobilen. For å se sendingen trengs en programvare som fungerer både som fjernkontroll og avspiller.

Vi har tidligere brukt løsningen med Windows Mobile, Palm, BlackBerry og Symbian (både UIQ og S60). I tillegg kan du selvsagt bruke den med en PC eller MAC. Nylig ble det også mulig å se videoen via en nettside med en AxtiveX-plugin. Programvaren fungerer også som virtuell fjernkontroll, så du kan bytte kanaler, starte og stoppe opptak osv.

Fingervennlig

Men først nå er det mulig å se den på iPhone. Vi skal berømme folkene i Sling for å ha utviklet en svært god avspiller. Brukergrensesnittet er enkelt. Vi trenger ikke en gang å legge inn SlingBox-ID, slik vi må på andre mobiler. I stedet bruker telefonen samme tilkoblingsmetode som nettleser-versjonen. Dermed trenger du ikke annet enn brukernavn og passord for å se sendingene.

Fingerbetjeningen fungerer meget bra. Et strøk opp eller ned med fingeren gir kanalbytte opp eller ned. Du kan også bla i favorittkanaler ved å stryke mot høyre eller venstre. Forutsetningen er at du først har satt opp en favorittliste. Menyene er delvis gjennomsiktige så du kan la sendingen gå i bakgrunnen mens du gjør ulike valg.

Kvalitet

Kvaliteten på sendingen varierer noe. Løsningen er lagt opp slik at kvaliteten tilpasses båndbredden som er tilgjengelig. Lyden er god, og vi kan godt se TV uten hodesett. Å se en spillefilm med undertekster er ikke noe problem, men å lese den lille skriften på rulletekstene er det bare å glemme.

Vi kan velge mellom HQ (høy kvalitet) og SQ (standard kvalitet). Men selv på WLAN i høy kvalitet kan vi se en del artifakter i bildene.

Vingeklippet

Og her er vi også ved det punktet som irriterer oss mest. Apple vil nemlig ikke godkjenne SlingPlayer Mobile med 3G. Dermed virker programmet bare i WLAN-soner. Vi var så heldige at vi fikk teste den versjonen Apple ikke ville godkjenne, og kan derfor underskrive på at SlingPlayer Mobile virker utmerket i mobilnettet.

Årsaken til at Apple ikke vil godkjenne 3G-versjonen vet vi ikke, men normalt bruker Apple kostnadene ved streaming over 3G som unnskyldning. Nylig ble likevel Spotify (musikk-streaming) godkjent for iPhone.

Kapasitetsproblemer

Vi frykter at det er den tette tilknytningen til operatørene som er den egentlige grunnen til at Apple ikke har villet godkjenne 3G-versjonen. Operatørene selger ”fri bruk” til en fast pris. De tjener selvsagt best om vi kjøper tjenesten, men bare i liten grad benytter den. Om streaming over 3G blir for populært, vil dagens mobilnett rett og slett ikke klare å ta unna trafikken.

Her er en liten video som viser iPhoneversjonen i bruk:

[wip4: video=301 width=468 align=left]

Mer om
annonse