TestAcer Iconia Tab A500

Stilig og funksjonsrikt Android-brett

Kan bruke samme tilbehør som PC-en din.

Acer Iconia Tab A500 er et nettbrett det er verdt å se nærmere på. Brettet vi har testet har 32 GB innebygget minne, men kan i tillegg kjøre innhold fra USB-minne eller minnekort. I praksis betyr det at du kan utvide minnet så mye du vil.

Wi-Fi-versjon

Versjonen vi testet har ikke SIM-kort, men kan kobles til Internett via Wi-Fi. Tilkobling til trådløse nett er enkelt, men du er selvsagt avhengig av å ha et tilgjengelig nett i nærheten. Alternativt kan du bruke mobilen som modem og koble deg til internett via denne. Det krever at mobilen din kan dele internettforbindelsen sin via Wi-Fi.

Iconia Tab er litt tyngre enn de mest populære nettbrettene med 10,1 tommer skjerm. Skal du sitte med brettet i hendene mens du ser på en film, så vil du nok ønske at det var lettere. Det virker imidlertid solid, og når brett som Galaxy Tab 10.1 og Apple iPad 2 hverken har plass for minnekort eller USB-port, så ser vi med litt mildere øyne på at Iconia Tab er en del tyngre. Materialvalget med børstet metall også på deler av fronten, gir et solid inntrykk.

Ikke helt proff

Som verktøy for proffbrukere savner vi noen sikkerhetsløsninger, som mulighet for å fjernlåse brettet eller slette det om deet kommer på fremmede hender. Her er heller ikke noen sporingstjeneste.

Vi skulle også gjerne hatt en mulighet for å bruke et eksternt tastatur med norsk layout. Skjermtastaturet er bra, men skal du skrive mye er et fysisk tastatur å foretrekke. Brettet støtter USB-tastatur, men altså ikke med norsk layout.

Om du skal bruke brettet til surfing, e-post og sosiale nettverk, så har Iconia Tab A500 det du trenger av programvare. Skal du bruke den til kontorjobber vil du antakelig få behov for å laste ned noen ekstra apper. Utvalget av apper er stort, og slike programmer til nettbrett koster svært lite sammenliknet med tilsvarende PC-programmer.

Skjermen på Asus Iconia Tab er skarp, men ikke like fargesterk og klar som skjermen på Samsung Galaxy Tab 10.1. Den minner mer om skjermen på Asus Eee Pad Transformer (TF101). Disse maskinene er ellers så godt som identiske når det gjelder teknologi. Prisen er også omtrent lik.

Flere alternativer

Før du bestemmer deg for hvilket nettbrett du ønsker å kjøpe, så bør du se nærmere på nevnte Eee Pad Transformer. Denne modellen kan utstyres med et tastatur som gir ekstra strøm, og samtidig virker som beskyttelse for skjermen under transport. Asus Eee Pad er litt lettere enn Iconia Tab.

Vil du ha et tynnere og lettere nettbrett med en litt bedre skjerm, så er Samsung Galaxy Tab 10.1 en heftig utfordrer. Men for å få dette brettet ned i samme pris som Eee Pad og Iconia Tab, så må du velge bort 3G og klare deg med 16 GB minne. Galaxy Tab 10.1 har heller ikke USB-vert eller plass for minnekort.

Nettbrettet Apple iPad 2 med 16 GB minne og Wi-Fi blir en anelse dyrere enn de andre modellene vi har nevnt her. Med 32 GB blir den ganske mye dyrere, også uten 3G. Men iPad 2 har et svært enkelt brukergrensesnitt, den er rask, og det finnes et hav av tilbehør til den. Skjermen har ikke like høy oppløsning, men den fremstår likevel som skarp og klar.

Les hele testen av Acer Iconia Tab A500 på Amobil.no

Les også
10 nettbrett under lupen: Finn det beste nettbrettet på markedet
Les også
Acers Tegra 3-nettbrett snart til Norge
Les også
Her er nettbrettene du bør kjøpe til jul
Les også
Salgseksplosjon for nettbrett
Les også
Sony Tablet S: Ustabilt nettbrett fra Sony
Les også
Amazon lanserer iPad-konkurrent
Les også
Acer Iconia Tab A500: Stilig og funksjonsrikt Android-brett
annonse