Tek.no

Test Fitbit Versa

Kompakt og lekkert fra Fitbit

Men det er ikke alt som er like bra.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
26 Mar 2018 19:14

I fjor ble Fitbit Ionic lansert, en treningsklokke som viste seg å være en enkel måte å komme i gang med trening på – eller bare gi en oversikt over hvor mye man beveger seg i løpet av en dag.

Dette var en ganske storvokst klokke som ikke passet alle. Det har Fitbit nå gjort noe med ved å lansere en mindre modell i sin nye Versa. Med andre ord et alternativ for de som ønsker seg en noe mer kompakt, men fortsatt funksjonell treningsklokke.

Prisen er også en del hyggeligere enn storebroren, hvor du i skrivende stund må ut med rett under 3000 kroner for et eksemplar.

Fitbit Versa er kompakt og flott designet
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Langt mer kompakt

Fitbit kjøpte for en stund tilbake opp Pebble, og at selskapet har hentet design-inspirasjon fra dette er det ingen tvil om. Den har nemlig flere særtrekk vi kjenner igjen fra for eksempel Pebble Time 2 – og det er ikke noe feil i det.

Klokken er firkantet i utformingen, men har veldreide og avrundede kanter som gjør den langt mer spennende å se på. I alt er det tre fysiske knapper å spore på sidene, som alle er små og har god respons.

Undersiden er også avrundet, hvor sensorene for blant annet puls som sitter montert.

Selve urkassen føles solid og kompakt, noe den også viser seg å være. I vår testperiode har den vært med på hockeytrening, crosskjøring og et spektakulært tryn på langrennsski, uten at det har blitt noen riper eller skrammer på klokken.

Fokus på tilpassing

Fitbit Versa kan skifte reimer og lenker. Her ser du to lærreimer, og standardreimen øverst.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Om du kjøper deg en Versa har du flere fargevalg på selve urkassen. Sort, sølv eller rosa. I tillegg er det også to spesialmodeller som gir deg andre farger og materialer i reima.

Nettopp personlig tilpassing er noe Fitbit har lagt for vane å fokusere på, og her kan du altså kjøpe en rekke ulike kombinasjoner av reimer og lenker. I tillegg har klokken standard størrelse på feste til disse reimene, så du vil trolig kunne kjøpe uoriginale produkter og sette på også.

Samtidig har kan du endre utseende på klokkeskjermen. Via appen kan du gå inn på selve klokken og derfra velge blant en rekke utseender. Noen originale, og andre utviklet av tredjepart.

Så det er med andre ord gode muligheter for å ende opp med et oppsett som du neppe finner på armen til alle andre som kjøper seg en Versa.

God batteritid

Klokken holder fint i fire dager, og lades i denne «klypen».
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Noe vi også er vant til med Fitbits produkter er god batteritid. Dette gjelder også Versa.

Under vår testperiode kjørte vi på med varslinger fra mobilen og alle tenkelige funksjoner påslått for å tyne batteriet mest mulig. Likevel endte vi opp med å kunne bruke klokken i rundt fire dager mellom hvert besøk til laderen.

I kjent stil fortsetter Fitbit å lage proprietære ladere, noe vi ikke har sansen for. Laderen i seg selv er god, og har en klype-effekt som gjør at den sitter meget godt når klokken skal tankes opp.

Men vi hadde som vanlig heller sett en vanlig USB-port til å gjøre denne jobben, eventuelt en trådløs variant.

Vanntett med grei skjerm

Ett punkt som viktig for en treningsklokke er at den er vanntett. Og det er Versa. Ned til 50 meter skal den tåle å brukes, som i alle fall betyr at du fint kan svømme med den uten at det er fare på ferde.

Da vi testet Fitbit Ionic var skjermen noe av det vi likte godt. Versa har også en god skjerm, selv om den både er mindre og har lavere lysstyrke enn sin storebror. Likevel er den tydelig og fin å lese av, selv i sollys.

Enkel å betjene

På siden har du smale funksjonsknapper
Ole Henrik Johansen / Tek.no

På samme måte som vi synes Ionic var enkel å betjene, er også Versa en av de mer selvforklarende smartklokkene vi har testet. Du trenger neppe å slite ut bruksanvisningen når du tar på deg denne klokken.

For å se hvilke advarsler du har liggende kan du sveipe fingeren fra oversiden og ned. For å se dagens aktiviteter kan du sveipe nedenfra og opp. Menyen finner du ved å sveipe fra høyre mot venstre.

I tillegg har du tre knapper som ut av esken brukes til å starte målinger under trening, stille alarmen eller aktivere musikkavspilling og varsler.

Som med Ionic, har også denne modellen en rekke treningsprogrammer innebygget, samt at den måler hvor godt og lenge du sover. I tillegg har du en «personlig trener» som kan vise deg øvelser rett fra armen, noe som er en helt kurant funksjon. Det er også støtte for betaling via klokken.

Den beste appen

Appen er enkel i bruk. Her ser du dashbordet i midten, søvn til venstre og klokkeskjermer til høyre.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

En av tingene vi liker veldig godt med Fitbit er deres app. Dette er etter vår mening en av de aller beste klokkeappene hva gjelder oversikt og brukervennlighet.

Når du kommer inn i appen så er dashbordet det første som møter deg. Her får du en rask oversikt over antall skritt du har gått fra dag til dag, antall etasjer du har tatt for deg, hvor mange kalorier du har forbrent og ikke minst hvor godt du har sovet.

Du kan trykke deg videre på de ulike kategoriene for å se mer i detaljer hvordan du for eksempel sover om natten. Du kan for eksempel velge å hente inn snittet fra andre brukere, slik at du kan sammenligne din egen søvn mot snittet som bruker appen.

Appen gir deg mye nyttig informasjon, og er du selv påpasselig med å tilføre data om hvor mye du spiser og drikker, blir det enkelt å holde oversikt over din egen situasjon.

Samtidig så er denne appen laget slik at du enkelt kan legge til venner og kjente som bruker et Fitbit-produkt, slik at dere kan sende hverandre utfordringer – samtidig som man ser hvor mange skritt alle går i løpet av én uke.

Fungerer ikke like godt med alle telefoner

Vanligvis tester vi slike klokker med flere ulike mobiltelefoner. Så det gjorde vi også med Versa, og det viser seg at den ikke er like kompatibel med alle mobiltelefoner.

Først testet vi med en iPhone 7 Plus. Denne var det ingen problemer med, hvor alt av data ble synkronisert riktig med telefonen uten problemer. Heller ikke beskjeder og varsler hadde noen problemer med å komme igjennom.

Heller ikke med en Samsung Galaxy S8 med Android 7 oppdaget vi noen problemer. Alt fungerte som det skulle.

Problemet kom imidlertid da vi hentet frem en Huawei Mate 10 Pro med Android-versjon 8.0. Vi fikk enkelt lagt til klokken via appen, og endret innstillinger, samt skiftet til et annet utseende på klokken.

Men når vi skal bruke den kommer ikke varsler gjennom selv om vi har åpnet opp for dette i telefonen. Synkroniseringen av data fungerer derimot tilsynelatende som den skal, selv om det tar litt lenger tid enn normalt.

Uheldigvis hadde vi ikke flere telefoner med Android 8.0 for hånd under testen, men kommer tilbake med en oppdatering når vi har sjekket dette.

Konklusjon

Akkurat som med Fitbit Ionic, så har vi også sansen for den nye Versa-klokken. Den er rundt en tusenlapp billigere enn storebroren sin, altså må du ut med rett under to tusen kroner for et eksemplar.

Denne klokken føyer seg inn blant produkter i et velfungerende økosystem, der Fitbit har klart å lage et oversiktlig og brukervennlig produkt i form av en meget god app.

Med Versa sikter Fitbit seg inn på alle som vil ha en nett og smekker klokke. For den ser bra ut, og viser seg også å tåle en støyt. Her får du en klokke som er langt mindre dominerende på armen enn hva Ionic er, og det er nok noe mange kommer til å sette pris på.

Fitbit Versa får et anbefaltstempel i vår bok.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Dette er en klokke for deg som har tenkt å komme i gang med trening, og som ikke nødvendigvis higer etter å få mest mulig treningsdata fra klokken. Likevel blir du servert ganske så presise målinger av puls, søvn og bevegelse, så vår påstand er at denne dekker behovet til mange som vil trene.

Fortsatt finnes det utfordringer Fitbit må løse, som bedre kommunikasjon med nyere mobiler fra Huawei. I tillegg har vi fortsatt ikke sansen for proprietære ladere. Men sett bort fra disse punktene, får du en klokke som både ser bra ut, og ikke minst automatisk samler opp data om trening og søvn uten at du trenger passe på. Og fortjener med det et anbefaltstempel i margen.

Fitbit Versa
8.5
Meget bra
Anbefalt

Fitbit Versa

 • Krysse av
  Kompakt design
 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  Enkel i bruk
 • Krysse av
  God app
 • Krysse av
  Kan enkelt skifte reimer
 • Krysse av
  Laderen sitter godt
 • Krysse av
  Presise puls- og søvnmålinger
 • Krysse av
  Grei pris
 • Bytt
  Proprietær lader
 • Bytt
  Fungerer ikke skikkelig med Huawei Mate 10 Pro / Android 8
Les også
Nå kan du få Bitmoji-avataren din på klokka
Les også
Nå er Fitbit Pay tilgjengelig i Norge
Les også
Fitbit Ionic: Vår nye favoritt blant smartklokkene
annonse

Les også