Til hovedinnhold

Nå er Fitbit Pay tilgjengelig i Norge

Slår Apple og Samsung til markedet.

Fitbit
Stein Jarle Olsen

Da Fitbit Ionic ble lansert tidligere i år, var en av nyhetene Fitbit Pay – muligheten til å betale kontaktløst med klokka i butikker. Dette var imidlertid ikke tilgjengelig i Norge – før nå.

Flere kortutstedere

Fitbit har nemlig inngått en avtale med SEB og Eurocard, som gjør det mulig å betale kontaktløst med Ionic på terminaler som støtter kontaktløs betaling. Før helgen ble også Fitbit Pay lansert i Sverige, da i samarbeid med Danske Bank, noe som tilsynelatende også vil fungere i Norge.

Etter at debet- eller kredittkortet er lagt inn via Fitbit-appen, gjøres betalinger ved å holde inne den venstre knappen på klokka til kortet vises på klokkeskjermen. Deretter holder du klokka mot betalingsterminalen til bekreftelse vises på terminalens skjerm.

Så lenge du har klokka på deg (og den dermed merker puls), trenger du ikke legitimere deg på nytt, men om du tar klokka av, må du oppgi en kode for å kunne bruke Pay på nytt. Det er dermed ikke slik at uvedkommende kan betale med kortet ditt om du skulle miste eller legge fra deg klokka.

Fitbit Ionic. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Før Apple og Samsung

Fitbit slår dermed både Samsung og Apple til markedet i Norge. Apple Pay er som kjent lansert i Danmark, Sverige og Finland, men foreløpig ikke i Norge, mens Samsung Pay kun er lansert i Sverige av de nordiske landene.

SEB-kortene som er støttet er følgende: Cirkle K Mastercard, Nordic Choice Mastercard, SAS Eurobonus Mastercard, GlobeCard, Volvo Mastercard og Finnair Plus Mastercard.

Danske Bank har tilsynelatende ikke noen offisiell norsk informasjon om Apple Pay enda, men ifølge deres svenske nettsider skal alle deres kort være støttet, både private og bedriftskort.

Oppdatert: Danske Bank i Norge bekrefter at Fitbit Pay er tilgjengelig for deres kunder i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

– Danske Bank skal følge utviklingen i betalingsmarkedet tett, og vi ser løpende på hvilke nye betalingsformer som kan gi verdi for kundene våre. Vi tror at FitBit Ionic, med sitt tydelige fokus på sunnhet og teknologi, er en veldig god match, sier Lars Astrup, leder for personmarked i Danske Bank Norge.

annonse