Til hovedinnhold
TestTargus universalholder AWE77EU

Enkelt universalfeste for nettbrett

Dette brettet gjør det enkelt å montere nettbrettet som skjerm for baksetet.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Med en nettbrettholder til montering på nakkestøtten kan passasjerene i baksetet sette seg tilbake og nyte underholdningen.

Underholdning på reisen

Tiden da det gav status å kjøre rundt med små DVD-skjermer på nakkestøttene er definitivt over. Nå er nettbrett i ferd med å bli så vanlige at du ikke lenger behøver å ta til takke med den begrensede underholdningen ett eller annet filmselskap har utgitt på DVD-plate. Med nettbrett i baksetet kan passasjerene surfe på Internett, se nett-tv, følge med på sosiale medier eller spille spill.

Vi lurte litt på om dette beltet ville gi godt nok feste for brettet.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Men å sitte med nettbrettet i fanget mens du er på tur kan bli anstrengende. Å stirre på en skjerm du har løst i fanget er heller ikke noe sjakktrekk om du har let for å bli bilsyk. Da kan en brettholder for montering på seteryggen foran deg være løsningen.

Plasser festet over toppen av brettet og stram til med skruknotten.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Liten og hendig holder

Vi fikk tak i et testeksemplar av Targus AWE77EU, en sammenleggbar holder som du kan oppbevare i setelommen når den ikke er i bruk.

Fjernkontroll er ekstrautstyr.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no
Brettet kan monteres liggende eller stående.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Sammenlagt måler settet 13 x 4 x 29,5 cm, mens vekten er 240 gram. Det er med andre ord ganske greit å få det plassert i lommen bak på bilsetet i de aller fleste biler.

Enkelt å montere

Å montere holderen i bilen er like enkelt som å spenne magebeltet på en ryggsekk. Et nylonbånd med plastspenner gjør at settet passer på alle biler der det er en liten hals mellom seterygg og hodestøtter. Enkelte spesialbygde seter som er formstøpt fra topp til tå vil likevel kunne by på utfordringer. Det kan også være lurt å vente med å stramme nylonbåndet til du har fått brettet på plass i holderen. Hvis ikke kan hodestøtten komme i veien for brettet.

På toppen av holderen er det et feste som skal legges over toppen av brettet, før du vrir på knappen nederst på holderen og strammer de tynne wirene som holder toppfestet på plass.

Et enkelt produkt

Holderen han virke litt spinkel, med dreieknott, tynne stålwirer og nylonstropp til feste. Men konstruksjonen viste seg å være solid, og gi godt feste for brettet. Om brettet ditt måler 7 eller 13 tommer spiller ingen rolle. Wirene er lange nok til at du kan sette de største brettene på høykant, og festene er romslige nok til at du får plassert langt tykkere brett en den originale iPad-en.

Targus brettholder med iPad på plass. Du har lite å gå på i forhold til justering av vinkel, men så er heller ikke utgangspunktet så ille.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Med brettet plass tok vi en kjøretur på norske fylkesveier for å se om det satt som det skulle. Det gjorde det, og hverken hullete asfalt eller vaskebrett fikk brettet ut av posisjon.

Få justeringsmuligheter

Det er lite monn for å regulere vinkelen på brettet, men den plasseringen som gav seg selv når vi strammet festet rundt nakkestøtten var absolutt godkjent. Med mindre sjåføren er av typen som helst vil kjøre i liggende stilling, så byr ikke den begrensede vinklingsmuligheten på større problemer.

Å sette brettet på høykant går også fint, men her må du trekke ut knotten og løsne feset før du får snudd brettet. Siden toppen av brettet hviler mot nakkestøtten kan det hende du må løsne litt på festet til setet også, for så å stramme igjen når brettet er snudd. Det blir såpass upraktisk at du antakelig ikke vil gjøre det særlig ofte.

Fjernkontroll som ekstrautstyr

Brettet annonseres på nett til priser godt under 300 kroner. Vi synes det er en rimelig pris i forhold til hva du får. Legger du på tre hundrelapper til, får du også en fjernkontroll som lar deg styre brettet via Bluetooth. Denne kontrollen gjør at du kan styre mediespilleren fra forsetet.

Du kan selvsagt også styre det fra sofaen, om du har brettet stående i en dokk hjemme.

Rimelig og greit

Vi synes brettholderen fungerer tilfredsstillende, og liker at den er lett å ta bort. Vi hadde gjerne sett at det var bedre mulighet for å vinkle brettet, og at det lot seg rotere uten å måtte spennes løs. Men det ville antakelig gitt en kraftigere konstruksjon og høyere pris.

annonse