På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
Trådløs disk til iPhone
Kingston har forbedret sin trådløse minnedisk til iPhone og iPad.
Innhold
For ett år siden skrev vi om Wi-Drive fra Kingston og gav den terningkast to. Nå er den eksterne minnedisken til iDingsene kommet i en ny og forbedret utgave, og vi har funnet frem en ny terning.
Mer minne og enklere filoverføring
Originalen vi testet hadde et minne på 16 GB, noe vi syntes var vel snaut for et produkt som dette. Nå er den her i en utgave med 64 GB minne, og da blir disken straks mer anvendelig. En annen forbedring er et enklere grensesnitt for å koble disken til hjemmenettet ditt. Med minimal innsats kan du sågar gjøre Wi-Drive til nettverksdisk, selv om den ikke er ment for dette. Dermed kan du få tilgang til innholdet på Wi-Drive også med nettbrett og mobiler som aldri har vært innom Apple.
Hvordan du får til dette skal vi komme tilbake til.
Nettverksoppsett
Wi-Drive ser fremdeles ut som om du har plassert to baksider fra forrige generasjons iPhone mot hverandre. Den er litt større enn en iPhone, men ikke mye. Dingsen har sitt eget innebygde nettverk, og for å komme i gang med å bruke den trenger du en iPhone (eller iPad/iPod Touch). Du slår på Wi-Drive, søker etter Wi-Fi med telefonen, og kobler deg til nettet som Wi-Drive setter opp.
Nettet heter Wi-Drive, så det skulle være lett å finne.
Last ned en app
Når det er gjort kan du starte Wi-Drive-appen som du har lastet ned fra AppStore.
Nå finner du Wi-Drive, og kan koble deg til. Første gang du setter opp systemet vil du bare se den Wi-Drie-en som har satt opp nettverket.
Vel inne i menyen får du valget om du vil koble Wi-Drive til det trådløse nettet du har hjemme. Her kan du legge inn passordet til hjemmenettet, og Wi-Drive vil koble seg til.
For å finne Wi-Drive må du nå koble iPhone til samme nett som Wi-Drive, og søke den opp fra appen. Du kan også se ip-adressen til din Wi-Drive, og den er det verdt å merke seg.
Trådløs nettverksdisk
I utgangspunktet er det nemlig ikke meningen at du skal overføre filer trådløst til Wi-Drive. Det skal du gjøre ved hjelp av en USB-kabel. Men vi valgte å legge til Wi-Drives IP-adresse som bane under tilordning av nettverksdisk. Vips, så dukket disken opp i utforskeren på PC-en. Dermed var det bare å flytte filer ved hjelp av dra-og-slipp-funksjonen i Windows utforsker. Det er litt underlig at Kingston ikke har gjort det enklere å bruke Wi-Drive som nettverksdisk. Overføringen via Wi-Fi gikk både raskt og smertefritt.
En annen effekt av å koble opp Wi-Drive som nettverksdisk i hjemmenettet er at vi får tilgang til filene også fra nettbrett med Android, Windows, Linux eller WebOS. Det nemlig bare å skrive diskens IP-adresse inn i nettleseren på enheten du vil koble til, og laste filene ned (eller strømme dem) i et web-grensesnitt.
Ikke helt ideell
Selv om dette gjør livet for Wi-Drive-eiere litt enklere, er det fremdeles ett og annet vi ikke er like begeistret for ved Wi-Drive.
Vi synes fremdeles den er i største laget, og den burde ha fått micro-USB-kontakt. Det er fremdeles ikke mulig å bruke disken mens den lades. Da skrur den nemlig av forbindelsen og forsvinner fra nettet.For den som er opptatt av kost/nytte kan det bli vanskelig å forsvare investeringen.
Konklusjon
Nye Wi-Drive har fått mer minne (vår testversjon har 64 GB) og den er blitt enklere å koble til hjemmenettet. Med en prislapp på rundt 1000 kroner er dette en nokså kostbar måte å utvide minnet i mobilen på. Når vi bruker disken blir den svært varm, og batteriet må lades etter få timers bruk.
Musikken på disken blir ikke spilt i den vanlige musikk-appen på telefonen, men i en egen spiller som ligger i Kinstons Wi-Drive-app. Det samme gjelder andre medieformater. Appen støtter de samme formatene som iPhone, og dermed kan du ikke spille videoer som ikke er konvertert.
Wi-Drive har sin berettigelse for den som har iPhone, men kan selvsagt også brukes sammen med andre mobiler som har nettleser. For iPhone-brukere er det ikke mulig å utvide minnet med minnekort, og da kan dette være et alternativ. Her kan du også dele filene med opptil tre samtidige brukere. Filene kan ikke lastes ned på iPhone for senere bruk, og det er litt dårlig med funksjoner i Kingstons mediespillere.
Bruker du Wi-Drive sammen med en Android-mobil kan du laste ned filene fra disken til telefonen og spille dem i den mediespilleren du måtte ønske.
Selv om vi ser at Wi-Drive kan være nyttig for noen, er vi fremdeles et stykke unna å ville anbefale deg å kjøpe en Wi-Drive. Skaff deg heller en mobil med en litt mer fleksibel minneløsning, eller bruk pengene på sky-tjenester.
Les også vår store guide for skytjenester.