Til hovedinnhold

Sidewinder X6 - Tastatur for spillfantaster

Sidewinder X6 - Tastatur for spillfantaster

Testresultater

Mange gode funksjoner, avtakbar keypad, rimelig.
Ikke peneste designet, ikke trådløst.0

Å skulle skape et tastatur som er innovativt og som tilfører noe nytt til markedet er langt fra enkelt. Microsoft forsøker hardt med sitt nye spilltastatur, men holder det? Vi har testet.

Les vår test av spillmusen Microsoft Sidewinder Mouse.

Få vekk keypaden

Det første du legger merke til med Microsofts nye tastatur er muligheten til å flytte keypaden fra høyre til venstre side. Keypaden er nemlig festet til resten av tastaturet med en enkel USB-inngang. Dette er selvfølgelig veldig kjekt for venstrehendte, men det er nok ikke disse Microsoft hadde i tankene da de utviklet tastaturet. Derimot er tastaturet spesiallagd for spillere, og designet er utført deretter. Ved å flytte keypaden, eller fjerne den helt får du mindre avstand mellom tastatur og mus, noe som vil glede mange gamere.

Kontroller for lys og lyd

Det andre som er iøyefallende er det røde lyset i tastaturet. Dette kan slås av og på og dimmes via en egen bryter på tastaturet. Hvor nyttig dette er kan nok diskuteres. Men om du sitter i totalt mørke kan det være godt å se tastaturet av og til, en ekte gamer skal derimot fint kunne klare seg uten dette. Trolig er denne funksjonen lagt til i større grad for å skape et design, enn at den skal være nyttig. Om det ser bra ut er derimot en annen sak. Akkurat som Microsofts Sidewinder Mouse, så er Sidewinder X6, lagd i et røft og klumpete design. Det er tydelig at Microsoft antar dette appellerer til gamere. Personlig er jeg nok ikke overbevist om at dette designet tar seg helt godt ut, men heldigvis er folks smak forskjellig.

Ved siden av bryteren for å kontrollere lyset i tastaturet har Microsoft plassert en bryter for å kontrollere lydvolumet. Denne er på sin side svært så nyttig og fungerer samme om du hører på musikk, ser film eller spiller spill. På denne måten får du kjapt kontroll over volumet om andre personer i nærheten skulle syns det blir vel mye bråk.

Lag ditt eget superoppsett

Maskinen er eller i hovedsak bygd opp rundt en ting, nemlig spilling. Blant annet har maskinen knapper for at du kan lagre såkalte macroer, det vil si bestemte bevegelser ved kun å trykke en knapp. En automatisk 180 graders omdreining kan dermed utføres kjappere enn normalt. Det spørs likevel om dine motspillere på multiplayerspill vil bli like glade for at du benytter slike funksjoner. Proffe spillere vil uansett klare en slik omdreining fort nok. Denne knappen kan også brukes utenom spill, for eksempel til å lagre standard chattemeldinger og lignende. Tastaturet har dessuten en rekke macro-taster, i alt 30, hvor du kan lagre slik automatikk. På denne måten slipper du å legge inn automatikk på de vanlige tastaturtastene. Maskinen kan så igjen settes opp med tre forskjellige oppsett som du enkelt kan bytte mellom. Dermed kan du ha et tastatur satt opp for "vanlig" bruk, et for first-person skytespill og et for plattformspill. Du kan skifte mellom oppsettene ved å trykke på en tast, og tre LED-lys viser deg hvilket oppsett som er i bruk.

Tastaturet har også en "løpe"-knapp. Om du holder denne inne samtidig som du trykker på en funksjonstast, så vil du utføre denne funksjonen konstant. Dette er nyttig om du for eksempel skal løpe over lange avstander. Automatikken slår seg derimot av når du trykker inn funksjonstasten igjen. Gammel vane er vond å vende og selv klarte jeg ikke holde fingeren borte fra shift som er min favorittløpeknapp. Jeg slo dermed til stadighet av automatikken. Det må nok litt øvelse til for å kunne bruke denne funksjonen helt effektivt.

Maskinen har ellers knapper for styring av media, play/pause, hakk frem og hakk tilbake.

Fungerer også utenom spilling

Tastaturet er helt klart ment først og fremst for spilling. WASD knappene står tydelig i fokus. Så om du er glad i å spille, så er dette tastaturet vel verdt å prøve ut. Men tastaturet fungerer også godt når du har mer seriøse oppgaver å utføre eller andre familiemedlemmer skal bruke maskinen. Tastene er gode og gir god motstand, og som sagt er det flere av funksjonene ment for spilling som også fungerer for annen bruk.

Dessverre er det ingen mulighet for å justere høyden på tastaturet. Det kunne godt Microsoft ha spandert. Men ergonomisk sett føles det likevel godt.

Godt kjøp for spillere

Microsofts store konkurrent er utvilsomt tastaturet Logitech G15 som har fått god kritikk og som har mange av de samme funksjonene som Sidewinder X6. Logitech G15 har på sin side en litt høyere pris enn X6. X6 fås kjøpt for mellom 500 og 550 kroner i norske butikker mens G15 ligger hundrelappen høyere. G15 har på sin side en interessant LCD-skjerm, men kan ikke flytte keypaden slik du kan på X6.

Hvilket av disse du skal velge går nok mer på smak og behag, men Sidewinder X6 er, på tross av at designet blir litt vel røft for vår smak, et godt alternativ for den som liker spill. Kombinert med Microsoft Sidewinder Mouse vil du få en meget god spillopplevelse med dette tastaturet.

Bildeeksempler

Mer om
annonse