Til hovedinnhold

Test: Invisible Shield – skuddsikker vest til mobilen

Vi fikk Invisible Shield til test i forrige uke, og har nå fått den på plass på vår HTC Touch HD og latt beskyttelsen herde. Endelig var det tid for å finne ut om beskyttelsen virkelig er så tøff som produsenten hevder.
Fra den norske importøren Ripefritt.no fikk vi et filmklipp der en Iphone med Invisible Shield ble forsøkt skrapet opp med en nøkkel.
[wip4: video=301 width=468 align=left]
Vi synes nøkler er for pingler, så vi fant frem lommekniven.
Men før vi røper hvordan det gikk, skal vi si noen ord om hvordan det var å få den tilsendte beskyttelsesfilmen til å sitte pent på telefonen. Eller for å si det som det er – vi fikk den ikke til å sitte pent.
Invisible Shield er en tynn gummiaktig film som er klebrig på den ene siden. Når vi plassertte den på mobilen hang den seg fast før vi fikk den plassert på riktig sted, og dermed måtte vi trekke den løs.
Det førte til at filmen strakk seg noe, og at vi fikk pene fingermerker på baksiden av filmen.

Årsaken var at vi ikke hadde hatt nok spray på baksiden av filmen. Er den våt nok henger den seg nemlig ikke fast, og vi kan lettere manøvrere den på plass. Vi fant ut av det, men i seneste laget. I det minste fikk vi til et langt bedre resultat når vi la film på baksiden av telefonen.

Not quite invisible

Resultatet kan kort beskrives slik: Vi hadde en pen mobiltelefon uten stygge riper. Nå har vi en litt mindre pen mobiltelefon – fremdeles uten riper, men med en beskyttende hinne som i alle fall ikke er styggere enn ripene den skal forebygge. Dessuten kan denne hinnen fjernes uten at det er merker på mobilen.

Vi var jo spent på om den trykkfølsomme skjermen ville være like god å bruke med film på. Den behandlede skjermen virker mer gummiaktig, men reagerer fremdeles godt på våre berøringer.

Så til den store testen. Hvordan ville belegget tåle å bli utsatt for risping med en skarp kniv? Resultatet var forbløffende. Først ripet vi inn navnet vårt på baksiden av mobilen. De første to minuttene kunne vi skimte skriften, men kort tid senere var den borte. Litt kraftigere risping ga samme resultat.

Vi snudde telefonen med skjermen opp, og dro kniveggen over glasset. Det ante oss at et knivkutt i LCD-skjermen neppe ville bli dekket av forsikringen, så her fryktet vi at kronene ville begynne å rulle.

Men skjermen holdt. Merkene ble riktig nok sittende noen minutter lenger enn da vi forsøkte oss litt mer forsiktig på baksiden av telefonen. Men etter 10 minutter var alle spor etter ugjerningen borte.

Holder hva den lover

Vi konkluderer med at filmen holder hva den lover, men at det er vanskelig å få den til å sitte pent i utgangspunktet. Vi fikk det i alle fall ikke til, men innbiller oss at vi skal klare det bedre neste gang. Skjoldet selges i Norge av Ripefritt.no, og koster 259 kroner. Det er i alle fall langt billigere å bytte ut enn en oppskrapet skjerm.

Her er en video som viser hvordan vi gikk frem:
[wip4: video=303 width=468 align=left]

Mer om
annonse