Til hovedinnhold

Billig håndsfrisett

Ørepluggen U&I-06 fra Mobile Engineering ser ut som Bluetooth-plugger flest. Den virker som de fleste andre slike plugger også, men skiller seg fra mengden ved at den holder en usedvanlig lav pris. I butikk skal U&I-06 nemlig koste under 300 kroner.
Vi hadde egentlig ikke regnet med at ørepluggen skulle ha så mye å fare med, prisen tatt i betraktning. Etter å ha testet den er vi likevel positivt overrasket.
Passform
Passformen er grei nok. En liten gummiplugg hektes mellom tragus og antitragus (buen nederst i det ytre øret). Hvor godt den sitter avhenger selvsagt av ørets anatomi – her er det store individuelle forskjeller. Men sliter du med å få pluggen til å henge slik den er ment for kan du hjelpe deg med en ørebøyle som følger med. Det er ikke meningen at du skal stikke gummiproppen inn i selve øregangen.
Vekten på pluggen er bare 11,5 gram, og dermed går det ikke lang tid før vi knapt merker at vi bærer pluggen i øret. Men vi synes det ser litt Harry ut å gå med øreplugg når vi ikke snakker med noen, så vi bærer pluggen i nakkestropp når vi ikke er i samtale.
Pluggen har svært enkel betjening. Når vi starter den for første gang holder vi knappen inne i et par sekunder, og pluggen går direkte i paringsmodus. Deretter er det bare å søke den opp med mobiltelefonen og legge den til blant godkjente enheter. Mange nyere mobiltelefoner vil ikke en gang mase om kode. Har du en eldre mobil taster du de vanlige fire nullene, og settet er klart til bruk.

Betjening

Henger du pluggen på høyre øre kommer volumbetjeningen på undersiden. Henger du den på venstre øre havner de oppå. En stor knapp midt på lar deg besvare og avslutte anrop.
Har du en mobiltelefon med talestyring kan denne aktiveres fra samme knapp.
Lyd
Lydkvaliteten på ørepluggen er god, mens mikrofonen er litt i svakeste laget. Det betyr at du hører godt, men at du enkelte ganger vil oppleve at den du snakker med spør opp igjen. Men dette problemet er ikke vesentlig verre med denne ørepluggen enn med de fleste andre plugger som koster under tusen kroner.
Og med tanke på at ørepluggen er mer enn 1000 kroner billigere enn en bot for å snakke i håndholdt mens du kjører, så er denne pluggen faktisk et røverkjøp.
Rekkevidden er 10 meter, taletiden opp til 8 timer og standby opp til 200 timer. Lading skjer via standard mini USB. Billader følger ikke med.

Mer om
annonse