Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestRazer BlackWidow Ultimate

Imponerende bråkebeist fra Razer

Tastaturet er både lekkert å se på og godt å bruke.

Introduksjon

Det finnes haugevis av måter du kan oppgradere PC-en din på. Du kan åpne opp kabinettet, nappe ut komponent etter komponent og bytte ut hele innmaten.

Nytt skjermkort for bedre grafikk, ny prosessor for økt ytelse og en fersk SSD for kortere lastetider. Men du kan ikke glemme utsiden heller. Det er tross alt tingene på pulten rett foran deg som lar deg kontrollere utstyret til flerfoldige tusenlapper med nøyaktighet og presisjon. Hva hjelper vel bedre grafikk i et skytespill hvis du ikke klarer å overleve mer enn et minutt på grunn av skranglete tastatur og en mus med dårlig respons?

Tastaturet og datamusen er de viktigste verktøyene du har for å kunne yte best mulig i et spill.

Razer er et selskap som har skjønt dette for lenge siden, og har i flere år spesialisert seg på å lage spilltilbehør for aktive gamere. De har noe som skal passe for enhver smak, og etter mange år med flerfoldige tastaturmodeller kom de for nærmere to år siden ut med Razer BlackWidow Ultimate. De var et av de første selskapene som tok i bruk mekaniske brytere i spilltastaturer, og satte standarden for hva et spilltastatur skulle være. I dag er nesten samtlige topptastaturer mekaniske.

I dag har vi tatt en titt på Razer BlackWidow Ultimate, som fortsatt presenteres som topptastaturet til Razer. Holder det fortsatt koken to år etter lanseringen, eller har konkurrentene gått forbi? La oss først se på spesifikasjonene til Razer-tastaturet:

Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Spesifikasjoner: Razer BlackWidow Ultimate -
-
Mekaniske brytere Cherry MX Blue
Livslengde 50 millioner tastetrykk per knapp
Lysfunksjoner Tre nivåer med lysstyrke samt pulserende modus
Tilkobling Én USB-utgang samt utgang for hodesett og mikrofon
Kabel 2 meter, flettet kabelstrømpe
Tillegg Programvare, klistremerker.
Fire gummierte føtter holder tastaturet godt på plass på skrivepulten.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Solid og lekker

Razer BlackWidow ligger godt og stabilt på pulten. Gummierte føtter i hvert hjørne av undersiden gjør at den ikke sklir under bruk, og med den solide vekten på 1,4 kilogram skal du dytte hardt for å flytte det skinnende beistet. Overflaten er dekket av glatt pianolakk og er griselekker å se på, i hvert fall de første minuttene etter den er pakket ut av esken. Det tar imidlertid ikke lang tid før den blanke overflaten er dekket av fingeravtrykk, og vi må undres hvor lurt det var av Razer å velge akkurat den typen materiale.

Razer BlackWidow Ultimate er i motsetning til de fleste andre mekaniske spilltastaturer på markedet i dag utstyrt med Cherry MX Blue-brytere. De svarte bryterne var lenge en favoritt blant spillprodusentene, men det siste året har flere og flere også begynt å satse på de litt lettere røde bryterne. Blå brytere er imidlertid nesten uhørt blant spilltastaturer, og er generelt forbeholdt "arbeidstastaturer", slik som Das Keyboard. Effekten av dette tar vi for oss på neste side.

Utgangene fra tastaturet er plassert på høyresiden.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Ekstrafunksjoner

På høyresiden av tastaturet finner vi lyd- og mikrofonutganger, samt en USB-kontakt. Vi hadde nok forventet to USB-utganger ettersom vi måtte plugge inn to USB-er på baksiden av maskinen vår, men den gang ei. Her er nok problemet at tastaturet trenger så mye strøm for å holde den kraftige bakbelysningen i gang. De blå lysene kan reguleres i tre ulike styrker, og kan også settes til å pulsere. Dette har blitt standard vare i de fleste bakbelyste spilltastaturene på markedet, og er ikke en funksjon vi har så mye bruk for. For noen kan det kanskje være et morsomt tillegg.

Tastaturet har ingen egne medieknapper, men bruker heller flere av F-knappene til å la deg styre ting som volum og avspilling, samt sette tastaturet i Spill-modus. Dette kan du dra nytte av i den medfølgende programvaren, slik at du får satt opp tastaturet akkurat slik du vil. Tastaturet har også fem makroknapper plassert på venstresiden av tastaturet, slik at du enkelt har tilgang til de mens du spiller.

Bli med til neste side, så ser vi nærmere på den medfølgende programvaren, og hvordan tastaturet er å sette opp.