Tek.no

Test Steelseries 6Gv2 Red Edition

Knallsolid tastatur for seriøse spillere

Nye brytere gjør underverker for tastaturet fra Steelseries.

Niklas Plikk, Hardware.no
22 Juni 2012 19:00

Introduksjon

Steelseries er litt av en gigant når det kommer til tilleggsutstyr til spillere. De har en massiv portfølje av produkter, og har alltid vært kjent for å levere produkter i høy kvalitet, myntet på seriøse spillere. På tastatursiden har det vært to Steelseries-tastaturer som har kjempet om oppmerksomheten: 6Gv2 og 7G. Tastaturene ser nesten identiske ut og er nesten identiske i oppførselen, med svarte brytere, ingen makroknapper og ingen egne multimedieknapper.

Disse tastaturene har blitt ansett som noen av de beste på markedet, og blant mange profesjonelle spillere er det nettopp disse tastaturene som blir brukt i konkurransesituasjoner.

Et problem for mange har imidlertid vært at du kun kan få tastaturene med svarte Cherry-MX-brytere, som mange synes er hakket for tunge å trykke på. Dette har nå Steelseries gjort noe med, ved å lansere 6Gv2-tastaturet i en ny versjon, kalt Red Edition.

Som navnet tisier er dette tastaturet utstyrt med Cherry MX-Red-brytere i stedet for de litt tyngre Cherry MX-Black-bryterne. Ellers er tastaturet identisk med forgjengeren.

Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Ekstremt solid

Steelseries 6Gv2 har fått røde brytere og en rød bakplate, for å skille seg fra forgjengeren.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Overflaten er laget av hard, ru plast, og det føles ekstremt solid. I motsetning til andre tastaturer vi har testet som vi rett og slett måtte bøye til for å få det til å ligge rett på pulten, ligger Steelseries 6Gv2 Red Edition ekstremt stabilt så fort du har satt det ned. I kjernen av tastaturet har Steelseries lagt inn en metallplate, som skal stabilisere tastaturet, og gjøre det ekstremt slitesterkt. Tastaturet kan flyttes på hvis du trenger det, men her trenger du ikke å være redd for at det skal skli rundt mens du spiller.

Enkel og grei.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Undersiden er svært enkel, og skjuler ingen større perler eller overraskelser. En ting det er greit å legge merke til er at Steelseries-tastaturet ikke har noen føtter du kan vinkle opp, for å sette tastaturet i en spissere vinkel. Mekaniske tastaturer er naturlig mye tykkere enn vanlige membran-tastaturer, så det er kanskje ikke noe du vil bruke uansett, men samtlige av de mekaniske tastaturene vi har testet tidligere har hatt muligheten til å bli vinklet opp ved behov.

Ingen håndleddstøtte?

En annen ting vi raskt legger merke til da tastaturet kommer ut av boksen er mangelen på en håndleddsstøtte. Her vil Steelseries at du må ut med et par ekstra lapper for å oppgradere til 7G-tastaturet, som kommer med en massiv håndleddstøtte. Et litt rart valg, synes vi, da dette burde være ganske standard tilbehør til et tastatur, spesielt mekaniske tastaturer. De er tross alt ganske høye, og kan være slitsomme å bruke for de som ikke er vant med den ekstra tykkelsen.

Bli med over til neste side, så ser vi på hva som skjer så fort vi plugger inn tastaturet i maskinen vår.

Les også