Tek.no

Test HP Envy Spectre XT

Denne vil ikke skremme konkurrentene

HPs lille bærbare gjør det godt, men ikke godt nok.

Vegar Jansen, Hardware.no
Vegar Jansen
10 Okt 2012 18:30

Innledning

Du kan si litt av hvert om HP – og mye av det stemmer sikkert også – men at de har en gjeng som kan design er det ingen tvil om. De senere årene har det blitt tryllet frem noen ekstra lekre datamaskiner under Envy-navnet, og det er også en slik vi har fått testet denne gangen: Envy Spectre XT.

Denne 13,3-tommeren er en såkalt ultrabook – lettere og tynnere enn konvensjonelle bærbare.

I tillegg til et snasent utseende, har HPs Envy-serie vært kjent for å være litt stivt priset. Dette har selvfølgelig å gjøre med byggekvalitet og materialvalg. Envy Spectre XT gir tydelige utslag på detektoren, ettersom det aller meste av den er kledd i metall.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Loading

Vi har målt fra bordplaten til lokkets høyeste punkt. HP har tydeligvis ikke tatt med gummiføttene under i sine målinger.

Innmaten i Envy Spectre XT er ganske lik den vi har sett på en rekke andre ultrabooker. Her har vi en strømgjerrig Core i5-prosessor av siste generasjon, 4 GB minne og en SSD på 128 GB. Grafikkdelen er integrert i prosessoren og har det fengende navnet Intel HD Graphics 4000.

Skjermen på 13,3 tommer har en oppløsning på 1366 x 768 piksler. Helt kurant dette, men likevel litt skuffende. Envy-navnet er jo noe vi forbinder med toppsjiktet i laptop-markedet. Så når konkurrentene har kommet med mer høyoppløste modeller på samme størrelse, hadde det jo også vært å håpe på høyere oppløsning på Envy Spectre XT.

Bli med videre, så går vi HP Envy Spectre XT nærmere i sømmene.

Takk til HP for lån av datamaskinen.

Loading

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading