Tek.no

Test Toshiba Satellite Z930

Lett og stillegående lekekamerat

Toshiba gjør mye riktig med sin nye ultrabook.

Vegar Jansen, Hardware.no
Vegar Jansen
20 Okt 2012 10:00

Innledning

Kappløpet rundt de tynne og lette bærbare datamaskinene har pågått i over ett år nå, og de fleste av produsentene er på sin andre generasjon ultrabook. For noen har dette betydd en kraftig redesign og et helt nytt produkt.

For andre er det stort sett en oppgradert utgave av den forrige versjonen.

Toshiba Satellite Z930 tilhører den siste kategorien, uten at det nødvendigvis er noe galt i det. Forgjengeren Satellite Z830 hadde en del gode ting på gang, men manglet på en måte det lille ekstra.

Den nye versjonen har fått betegnelsen Satellite Z930, og ved første øyekast ser den ut som en blåkopi av Z830 – når det gjelder utforming og materialvalg er den, i hvert fall så vidt vi kan se, kliss lik sin forgjenger.

Nyhetene har altså skjedd på innsiden, og her deler den skjebne med de andre ultrabookene vi har testet i sommer og høst. Vi snakker altså om Intels tredjegenerasjon Core i-prosessor, også kjent som Ivy Bridge.

Men i tillegg til ny prosessor og grafikkløsning, er det altså umiddelbart lite nytt å spore i forhold til forgjengeren. Vi kan likevel ikke unngå å merke oss at vekten har økt fra 1,08 til 1,09 kilogram – ikke så mange gram altså, men likevel et tegn på at noe har blitt forandret på.

En annen ting er prisen. Da Satellite Z830 ble sluppet, lå prisen på 9000 kroner. Z930 er en tusenlapp rimeligere.

På neste side skal vi se nærmere på hva Toshiba Satellite Z930 har å by på.

Takk til Toshiba for lån av datamaskinen.

Les også