Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestAsus MG248Q

Mye spillskjerm for pengene

Spesielt om du kjører den sammen med et AMD-skjermkort.

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Skal du kjøpe deg en spill-skjerm så er hvor mange bilder i sekundet den klarer å gjengi noe av det viktigste. Spesielt om du spiller spill med raske bevegelser, som for eksempel skytespill, vil flere bilder i sekundet gi deg den flyten som skal til for å gjøre det godt på den digitale slagmarken.

Ofte kan det bety at du må legge på prislappen ganske mye. Likevel finnes det skjermer på markedet som ikke skremmer vettet av lommeboken din.

En av disse er Asus MG248Q, som i skrivende stund koster deg rett under tre tusen kroner, og blant annet kan by på FreeSync-teknologi i tillegg til 144 bilder per sekund.

Foten er solid og enkel å justere.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Sindig og kurant design

Ut av esken så er det lite tvil om at MG248 har en del til felles med sine større ROG-brødre hva gjelder design. Rammene rundt skjermen er rett og enkle i fremtoningen, med en overflate i matt, sort plast.

Dog skal det sies at rammene er tykkere på siden enn hva tilfellet er med ROG-serien. Ergo er ikke denne skjermen like egnet til å ha ved siden av hverandre for deg som er opptatt av å ha smalest mulig overgang mellom panelene.

Mens du på noen av de dyrere ROG-skjermene får en fot som lyser rundt justeringsringen, og en lysende logo, er foten til MG248 langt mer nøytral. Det betyr likevel ikke at den er noe mindre god av den grunn. Her har du godt med justeringsmuligheter, og også denne skjermen kan dreies slik at du får bildet på høykant.

Denne lille joysticken liker vi godt.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Joysticken vi liker er på plass

Så er det brukervennligheten, og her scorer Asus høyt. Akkurat som på sin ROG-serie så har også MG248 en joystick på baksiden av skjermen til å navigere rundt i menyene med. Dette høyner brukervennligheten, etter vår mening.

Utover dette er grafikken i menyene mye av den samme, og selskapet har laget en løsning som det er enkelt å orientere seg i. Skulle du være usikker på hvor mange bilder i sekundet skjermen får servert, så har den også en egen funksjon som viser antallet øverst i venstre hjørne på skjermen.

Best for deg med AMD-skjermkort

Skjermen har de tilkoblingene du trenger.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

En av tingene denne skjermen kan friste med er støtte for FreeSync. Det betyr at dersom du har et AMD-skjermkort av nyere dato, vil du kunne benytte deg av denne funksjonen. Og syns du rifter og andre bugs i grafikken er plagsomt, kommer denne teknologien deg til unnsetning.

Det som skjer er at at skjermen kan kommunisere med skjermkortet ditt om hvor mange bilder i sekundet som til en hver tid blir sendt over til panelet. Det betyr at du slipper plagsomme «tears» i grafikken, hvor det ser ut som grafikken har splittet seg på skjermen.

Vi testet dette ut med et nyere skjermkort fra AMD, og funksjonen fungerer helt utmerket. Her kan du slå av eller på støtten via menyene, uten at vi egentlig skjønner hvorfor du vil slå funksjonen av så lenge du sitter på et Radeon-kort.

God bildekvalitet til prisen

Er du på jakt etter de beste fargene i kombinasjon med et høyt antall bilder per sekund, vil det koste deg mye penger. Asus ROG Swift PG279Q er en skjerm som oppfyller begge deler, som en av de første skjermene med et skikkelig spillvennlig VA-panel.

MG248Q har et mer tradisjonelt TN-panel, og til prisen må vi si at det presterer godt. Ut av esken er det flere fargemoduser å velge mellom, der ingen av dem er spesielt riktige. Selv om du velger en varm modus så er fortsatt hvitbalansen for kald.

Slik ble fargene ferdig kalibrert.
Så kalde er fargene selv på varm-innstilling

Så skal du få de mest korrekte fargene ut av denne skjermen, er du nødt til å justere litt på egenhånd. Vi velger å justere ned blått (93) og grønt (93), og etter litt frem og tilbake så treffer hvitbalansen ganske så presist.

Som målingene viser så er de ulike fargene ganske presise, dog er det fortsatt mer å gå på før alt er helt på topp. Spesielt grønt, gult og magenta kunne vært bedre. Samtidig mangler fargene noe av punchen du får fra et VA-panel, noe som en svak kontrast skal ha en del av skylden for.

Skjermen har som nevnt kapasitet til å gjengi 144 bilder i sekundet, og spesielt med FreeSync med på laget så blir opplevelsen meget god når det kommer til bevegelse. Her kan du snu deg så raskt du bare klarer uten at detaljene mister skarphet.

Denne skjermen er 24 tommer stor, og maksoppløsningen den kan gjengi er full HD (1920 x 1080). Fordelen med dette er at du nødvendigvis ikke trenger en fullt så kraftig maskin for å få opp et respektivt antall bilder i sekundet. Ved siden av har vi en 4K-monitor på 27 tommer, og selv om vi kan se at skarpheten er bedre her, må vi si at oppløsningen er grei nok til prisen du betaler.

Skjermen er også god når det kommer til belysningen av panelet. Den er jevn, og det er ganske lite lekkasjer å spore i hjørnene på skjermen. Dog er ikke MG248Q spesielt god når det kommer til innsynsvinkel. Her skal du ikke langt ut på sidene før bildet begynner å vaskes ut i fargene.

Som nevnt tidligere så er ikke kontrastnivået det helt store heller. Dette er litt typisk for TN-paneler, og selv om denne skjermen i seg selv er ganske fornuftig priset, hadde vi ønsket oss litt mer sting i sortnivået enn hva som er tilfellet.

Konklusjon

Menyene er stilrene og enkle å forstå seg på.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Skal du ha deg en jevnt over god spill-skjerm til en fornuftig penge, burde du ta en kikk på Asus MG248Q. Her får du ekstra glede av skjermen om du har et AMD-skjermkort, men også som Nvidia-bruker er ikke denne modellen noe dårlig alternativ.

Dette er en skjerm som er grei å se på, og som har ryddige menyer. Til å navigere deg rundt i menyene har Asus lagt ved sin joystick-løsning på baksiden av skjermen som gjør jobben enkel med å bla seg rundt i menyene.

Bildekvaliteten til denne skjermen er god. Dog er ikke modusene spesielt imponerende ut av esken. Etter litt justering på egenhånd blir dog resultatet langt bedre, og vi må si at fargene er god, samt at belysningen av panelet er jevnt. I tillegg er dette en skjerm som er kvikk i vendingene, og er dermed godt egnet som spill-skjerm – spesielt om du har et AMD-kort.

Det vi dog er ikke spesielt imponert over er kontrastnivået og innsynsvinkelen. Skjermen har et TN-panel, noe som forklarer noe av problemet, men samtidig hadde vi ønsket oss bedre kontrast ut av skjermen. Så lenge du sitter rett foran skjermen er heller ikke innsynsvinkelen så avgjørende, men du skal ikke mye ut av «sweatspot» før fargene vaskes ut.

Alt i alt er dette likevel et gjennomført produkt, og for under tre tusen kroner får du en skjerm som vil gi deg mye glede på de digitale slagmarkene.

Alternativer

Asus ROG Swift PG279Q
Best av de best

Asus ROG Swift PG279Q

fra 6746:-

Vil du ha den beste spill-skjermen på markedet så må du regne med å åpne lommeboken din. Her får du dog rikelig med krutt for pengene din. Her får du et VA-panel som yter hele 165 bilder i sekundet på en 27 tommer stor flate med en oppløsning på 2560 x 1440 punkter.

Dell S2716DG
For deg som vil ha større skjerm

Dell S2716DG

fra 8316:-

Er du på jakt etter en større skjerm, og kanskje ønsker deg G-Sync-støtte som Nvidia-eier, er denne skjermen fra Dell et godt alternativ. Her får du også et TN-panel som yter godt over hele fjøla, og som fortsatt er en del billigere enn de aller beste spill-skjermene på markedet.

Asus MG248Q
8
Meget bra

Asus MG248Q

8
Meget bra
sitatEt godt alternativ for deg med AMD-grafikkort og 3000 kroner i lomma.

Fordeler

 • +
  Meget god på bevegelser
 • +
  Lav inputlag
 • +
  Enkel og ryddig meny
 • +
  Ganske presise farger
 • +
  Jevn belysning
 • +
  FreeSync hever opplevelsen enda et hakk

Ting å tenke på

 • Dårlig innsynsvinkel
 • Dårlige bildemoduser ut av esken
annonse
Asus MG248QI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager
annonse